Curtea de Apel Braşov  s-a pronunţat, recent, în Recurs,  în dosarul  privind construcţia Centrului de Diagnostic şi Tratament„ Provitam” situat pe strada Muncitorilor din Sfântu Gheorghe,  dând câştig de cauză „ Provitam”,  în  procesul  intentat în urmă cu cca 7 ani de familia Mitrică, care are casa gard în gard cu acest imobil.

În luna februarie a anului trecut, Tribunalul Covasna a dispus, printre altele „ anularea autorizaţiei de construcţie nr. 457 din 16.12.2008, a hotărârii nr. 215/2008 emisă de Consiliul Local Sf. Gheorghe şi a certificatului de urbanism nr. 726/21.10.2008,   şi demolarea obiectivului –Centrul de de diagnostic şi tratament situat în municipiul Sf. Gheorghe, str. Muncitorilor nr.16, jud Covasna”.

Prin hotărărea Curţii de apel Braşov, se „ Respinge cererea formulată de reclamanţii Mitrică Mihai şi Mitrică Rodica (…) de anulare a autorizaţiei de construire nr 457/16.12.2008 emisă de Primarul Municipiului Sf Gheorghe. Respinge cererea formulată de reclamanţii Mitrică Mihai şi Mitrică Rodica (..) de demolare a obiectivului „Centru de diagnostic şi tratament” situat în Municipiul Sf. Gheorghe, str Muncitorilor  nr. 16, jud Covasna”.

Pe parcursul anilor de procese cu familia Mitrică, conducerea Centrului de diagnostic şi tratament„ Provitam”  a susţinut, şi susţine şi acum, că totul a fost făcut conform legii, aşa cum trebuia făcut. Doamna dr. Terza Livia a declarat că  s-au conformat tuturor regulilor, ca să poată funcţiona în legalitate, fără a-i deranja pe vecinii nemulţumiţi. Însă,  nici aşa nu se poate arbora steagul alb între proprietarii celor două terenuri.

„Noi am făcut totul legal şi am fost hărţuiţi mai bine de 6 ani. În ţara asta aşa este că dacă cineva spune că ai furat, tu trebuie să dovedeşti că nu ai furat, nu el trebuie să dovedească că ai furat. De fapt nu noi am fost daţi în judecată, ci Primăria, dar şi pe noi ne-a pus ca pârâţi şi am fost nevoiţi să plătim avocat ca să ne apărăm. Această decizie este irevocabilă. (…) Lumea trebuie să ştie ce a fost şi ce calomnii s-au făcut, dar că până la urmă dreptatea a învins!”, a declarat doamna dr. Terza Livia.

 

Ceea ce se întâmplă este o nedreptate

Stupefiaţi de sentinţa pronunţată de Curtea de apel Braşov, după ce, anul trecut,  au considerat că s-a făcut dreptate prin sentinaţa Tribunalului Covasna,  soţii Mitrică susţin  că ceea ce se întâmplă este o nedreptate, fiind convinşi că Centrul este acolo, doar din cauză că „s-a obţinut totul aşa cum s-a obţinut, aşa cum se obţine în ţara asta totul.” Doamna Mitrică Rodica  a ţinut să explice: „Eu vă spun ce am aşteptat de la acest proces: eu când am început să mă lupt cu Primăria, de fapt, clădirea nu era ridicată. Pentru că s-a obţinut totul aşa cum s-a obţinut, aşa cum se obţine în ţara asta totul, am dat Primăria în judecată pentru anularea autorizţiei de construcţie care era ilegală,  la momentul acela. Eu doresc acum să se menţină sentinţa care a fost dată la Tribunalul Covasna, la prima instanţă. Mi s-a încălcat un drept şi trebuie să mi se facă dreptate. Deci, şi dacă te uiţi din Braşov se vede clădirea asta.Credeam că instutuţiile statului îşi vor face datoria aşa cum trebuie să o facă. Era şi normal să merg mai departe o dată un proces început, o dată ce s-a dat o sentinţă, mi se pare normal să mă duc să mă apăr.”

Aceasta a menţionat că vor folosi căile de atac extraordinare pe care le mai au la dispoziţie, şi, dacă nu li se va face dreptate, se vor adresa Curţii Europene pentru Drepturile Omului (CEDO).

Maria Graur, Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail