Centrul de Cultură Arcuş organizează sâmbătă, 01 martie 2014, de la ora 18,00  recital de pian susţinut de Sînziana Mircea.

Potrivit reprezentanţilor Centrului de Cultură Arcuş, în program sunt cuprinse: Mozart: Sonata KV 333, Si bemol major; Schubert/Liszt: Patru Lieduri- „Ständchen” (Serenade), „Auf dem Wasser zu singen”, „Du bist die Ruh”, „Ave Maria”; Liszt: Venezia e Napoli; Gondoliera, Canzone, Tarantella; Enescu:  Pavana din Suita op 10 ; Enescu: Rapsodia Română nr 1, op 11.

Centrul de Cultură Arcuş pune la dispoziţia publicului un autobuz cu plecare din faţa Teatrului la ora 17.30.

Sînziana Mircea a început studiul pianului la vârsta de 6 ani cu prof. Elena Dumitrescu, obținând primul premiu I la vârsta de 7 ani. De atunci a adunat numeroase premii la importante concursuri naționale și internaționale, dintre care 12 au fost premii I. În prezent, este studentă în anul II la Universitatea de Muzică si Dans din Köln, cea mai mare universitate de profil din Germania, la clasa Prof. Sheila Arnold. Sînziana a avut frecvente apariții în recitaluri solistice dar și camerale, cea mai cunoscută colaborare a sa fiind cea cu violonistul Alexandru Tomescu. Tânăra pianistă este absolventă a Liceului de Muzică George Enescu din București, la clasa d-nei profesor Olga Szel, numărându-se printre cei 70 de elevi care au obținut media 10.00 la Examenul de Bacalaureat din anul  2011, dintre cei 200.000 de candidați. Între anii 2008-2011, Sînziana s-a aflat și sub îndrumarea d-nei Prof. Stela Drăgulin.

Printre cele mai recente realizări ale pianistei Sînziana Mircea se numără premiile „Plathner’s Eleven” la Rotary International Piano Competition (Palma de Mallorca) și premiul II la Festivalul Muzicii Maghiare (București), ambele obtinute în luna mai 2012. În anul 2011, Sînzianei Mircea i-au fost acordate premiile “Liszt” și “Munchener-Klavierpodiums” de către Vienna Young Pianists (Viena). De asemenea, tânăra a participat la numeroase cursuri de măiestrie dintre care trebuie menționate cele cu pianiștii Aldo Ciccolini (Italia, 2012), Peter Donohoe și Staffan Scheja (Suedia, 2012), Dan Grigore (România, 2011), Christiane Karajeva (Austria, 2011), Diana Ketler (Italia, 2011).

 Sînziana Mircea a cântat pe numeroase scene, atât in țară cât si in străinătate, înregistrările recitalurilor sale fiind difuzate pe cele mai importante canale naționale de radio și televiziune dedicate muzicii clasice. Astfel, pot fi menționate aparițiile sale în cadrul unor evenimente importante precum Festivalul Riva del Garda din Italia, Festivalul Aurora Chamber Music din Vänersborg-Suedia, “Teatrul ACT- Tinerii și muzica”, “Galele Tineriilor Laureați – Arcus”, din România. De remarcat sunt și recitalurile, respectiv concertele susținute la Ambasada României din Washington D.C, Ehrbar Saal din Viena, Teatrul Municipal din San Sebastian, Institutul Cultural Român din Berlin, Ateneul Român, Sala Thalia din Sibiu, Filarmonica din Arad și multe altele. În 2007, la numai 14 ani, Sînziana Mircea a efectuat un turneu în Statele Unite ale Americii.

În luna noiembrie 2012 Sînziana va efectua primul său turneu în Japonia pentru a susține recitaluri în memoria victimelor de la tsunami, precum și în onoarea Zilei Naționale a României la Tokyo. De asemenea, înregistrări ale Sînzianei Mircea vor fi difuzate pe data de 1 decembrie 2012 de către BBC Radio 3, în cadrul programului Euroclassic Notturno, în emisiunea dedicată Zilei Naționale a României. Tot în luna decembrie, tânăra pianistă va susține recitalul de Crăciun de la Collegium Hungaricum din Viena, ca urmare a premiului obținut în cadrul “Festivalului Muzicii Maghiare”.

 M.D.C.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail