Junior Achievement România (JAR) anunţă lansarea înscrierilor pentru anul şcolar 2014 -2015 la programele  internaţionale de educaţie pentru viaţă şi carieră, prin Curriculum la Decizia Şcolii, în toate instituţiile de învăţământ preuniversitar, respectiv clasele 0-12.

Sunt disponibile 18 programe internaţionale de tip „learning by doing” pe grupe de vârstă (6-19 ani) şi cinci categorii educaţionale dedicate dezvoltării abilităţilor de viaţă: educaţie antreprenorială, educaţie financiară, educaţie pentru etică şi responsabilitate, educaţie pentru profesie şi carieră, educaţie pentru sănătate. Programele sunt implementate în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi adaptate contextului economic şi academic din România. Şcolile înscrise în programele JA România cu forma de implementare Curriculum la Decizia Şcolii beneficiază, gratuit, ulterior procesului de înscriere, de întregul kit de materiale (ghidul profesorului, manualele elevilor, auxiliare, pre- şi post-teste şi instrumente de evaluare) precum şi de training de specialitate şi consultanţă.

Data până la care scolile şi cadrele didactice se pot înscrie pe www.jaromania.org pentru implementarea programelor JA România, ca opţional (curriculum la decizia şcolii), pentru anul scolar 2014-2015, este 1 aprilie.

 Numărul de înscrieri fiind limitat, locurile se vor ocupa conform principiului „primul venit, primul servit”. JA invită cadrele didactice să analizeze opţiunea şi să se înscrie rapid pentru a putea beneficia de oportunitate. Informaţii detaliate despre programe şi paşi sunt disponibile la adresawww.jaromania.org/profesori

În anul şcolar 2013-2014 participă în aceste programe JA educaţie formală de tip CDS un număr de peste 44.000 de elevi, din 1.334 de şcoli, coordonaţi de peste 1.600 cadre didactice.

 Junior Achievement România (JAR) desfăşoară programe educaţionale în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, conform protocolului nr. 10184/14.05.2003, în peste 1.300 de şcoli publice din întreaga ţară. Prin multiplicarea lor, de la an la an, importanţa şi necesitatea acestor programe au fost validate, atât de elevi şi cadre didactice, cât şi de părinţi.

 Prin activităţile desfăşurate la clasă şi interacţiunea cu consultanţi voluntari din comunitatea de afaceri, elevii dobândesc cunoştinţe şi competenţe esenţiale pentru parcursul viitor în viaţă, experienţe inedite, oportunitatea de a participa la competiţiile internaţionale din cadrul programelor, apartenenţa la o reţea globală educaţională şi profesională: 37 de ţări din Europa şi 121 din toată lumea urmează programele Junior Achievement. Junior Achievement România oferă anual burse în valoare de 100.000 USD pentru participarea tinerilor la diferite competiţii internaţionale.

Despre Junior Achievement România

Junior Achievement România, organizaţie non-profit a fost fondată în anul 1993 şi este parte a Junior Achievement Worldwide®, USA şi Junior Achievement-Young Enterprise, Europe. JA este cea mai mare şi cea mai dinamică organizaţie internaţională de educaţie economică şi antreprenorială. În România, programele JA de tip „learning by doing” sunt urmate anual de peste 189.000 de elevi din peste 1.300 de instituţii de învăţămant şi se desfăşoară local în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, instituţiile de învăţământ şi comunitatea de afaceri. Pentru detalii, accesaţi www.jaromania.org

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail