Autorităţile locale din judeţul Covasna solicită sprijinul Ministerului Educaţiei pentru finalizarea a 13 obiective de investiţii începute în anii anteriori şi nefinalizate din lipsă de fonduri.

Pe lista centralizată şi dată publicităţii luni de Prefectura Covasna figurează, printre altele, campusul şcolar din oraşul Baraolt, grădiniţele cu program prelungit din Întorsura Buzăului şi Covasna, şcolile din Araci, Valea Crişului şi Ilieni, grupul şcolar „Gabor Aron” din Târgu Secuiesc, liceele „Mikes Kelemen”, „Puskas Tivadar” şi „Kos Karoly” din Sfântu Gheorghe şi „Apor Peter” din Târgu Secuiesc, unde au fost începute lucrări de extindere, reparaţii capitale ori de modernizare.
Prefectul Dumitru Marinescu a declarat că unele investiţii au fost demarate în urmă cu ani buni şi riscă să se deterioreze.
Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat recent, cu prilejul unei vizite făcute în judeţul Covasna, că în 2014 vor fi reluate şi chiar finalizate lucrările de investiţii abandonate, menţionând că acestea vor fi finanţate în principal din fondurile structurale.

„Vorbim de peste 200 de milioane de euro din fondurile structurale neutilizate în perioada 2007-2013, care sunt la dispoziţia Ministerului Dezvoltării, respectiv a primăriilor pentru investiţii în infrastructura educaţională. În acelaşi timp, pentru perioada 2014-2020 vorbim despre o alocare de peste jumătate de miliard de euro pentru a continua obiectivele de investiţii deja începute sau pentru unele noi”, a spus Remus Pricopie.
Potrivit acestuia, la nivel naţional au fost inventariate peste 1.400 de obiective începute şi neterminate.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail