Mai mulţi dascăli din municipiul Sfântu Gheorghe au fost recompensaţi pentru activitatea didactică deosebită, în cadrul unei festivităţi organizate de Asociaţia Pedagogilor Români din judeţul Covasna. La eveniment au luat parte cadre didactice din municipiu, dar şi din alte zone ale judeţului, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, reprezentanţi ai societăţii civile, dar şi oficialităţi locale.

Festivitatea intitulată „Excelenţă în activităţile educative”, a avut loc ieri, la ora 13.00, la Sala „Arta” a Teatrului „Andrei Mureşanu”.

Preşedinta Asociaţiei Pedagogilor Români din judeţul Covasna, doamna prof. Marcela Ştefu, a declarat că scopul evenimentului a fost acela de a promova calitatea şi performanţa în educaţie şi de a motiva învăţământul românesc covăsnean. Doamna prof. Marcela Ştefu a precizat că Asociaţia Pedagogilor Români din Judeţul Covasna doreşte ca festivitatea de premiere a dascălilor excelenţi să se desfăşoare în toate cele patru zone ale judeţului, respectiv Întorsura Buzăului, Covasna, Târgu Secuiesc şi Baraolt.

„Vreau să precizez că Asociaţia Pedagogilor Români din judeţul Covasna este o organizaţie profesională şi este momentul ca ea să devină activă, vizibilă pe plan local şi nu numai. Să-şi promoveze obiectivele şi să le îndeplinească. Dorim mult să promovăm valoarea profesională autentică, ideile inovatoare, constructive, din învăţământul românesc covăsnean (…) Căutăm să creăm un mediu concurenţial, să stimulăm şi să recompensăm moral şi material cadrele didactice cu rezultate deosebite (…)”, a declarat preşedinta Asociaţiei Pedagogilor Români din Judeţul Covasna, care a dorit să mulţumească dascălilor pentru profesionalismul de care dau dovadă.

Gânduri…

Prezent la eveniment, prefectul judeţului, domnul Dumitru Marinescu a declarat: „Vreau să felicit Asociaţia Pedagogilor Români din judeţul Covasna pentru această iniţiativă de a reuni cadrele didactice din toate generaţiile, pentru a le mulţumi pentru efortul deosebit pe care îl depun zi de zi (…). Şcoala prin care am trecut cu toţii modelează caractere, construieşte oameni. Rezultatul dumneavoastră nu se vede imediat. Rezultatul se vede după ani şi ani (…) Vă mulţumim, dragi profesori, dragi învăţători şi educatori pentru tot ceea ce aţi făcut şi pentru ceea ce faceţi în continuare pentru noi! (…)”.

La rândul său, inspectorul şcolar general adjunct, doamna prof. Rădiţa Palela, a spus: „Este o sărbătoare astăzi pentru învăţământul românesc covăsnean. Pentru mine este o bucurie să fim împreună la această sărbătoare. Ştim cu toţii că şcoala este acel loc unde copiii merg să se pregătească pentru viaţă, pentru a acumula cunoştinţele şi abilităţile necesare reuşitei (…) Numele elevilor noştri figurează pe listele premianţilor de la olimpiadele şi concursurile naţionale şi internaţionale, pentru că la catedră  avem cadre didactice care ştiu să dăruiască. Avem oameni valoroşi, avem oameni care  îşi fac cu conştiinciozitate datoria (…)”. Doamna inspector general adjunct a mulţumit dascălilor pentru răbdarea şi profesionalismul lor: „În numele generaţiilor pe care le-aţi format, daţi-mi voie să fiu purtătorul lor de cuvânt şi să vă mulţumesc pentru răbdarea şi profesionalismul cu care v-aţi aplecat asupra unor mlădiţe din bănci. Vă mulţumesc pentru bucuria cu care v-aţi exercitat profesia, bucurie transmisă elevilor dumneavoastră, care astăzi sunt oameni în societate pentru că la catedră aţi fost dumneavoastră. Aţi făcut eforturi considerabile pentru ca elevii să înveţe că la temelia oricărui succes stă doar munca (…) Vă mulţumesc pentru grija, răbdarea, perseverenţa cu care aţi predat! Vă felicit pentru generaţiile pe care le pregătiţi şi le-aţi pregătit!(…)”, a spus doamna inspector Rădiţa Palela.

Prezent la eveniment, dr. Ioan Lăcătuşu a transmis în numele Înalt Preasfinţitului Ioan, un cuvânt de  binecuvântare şi de mulţumire cadrelor didactice. Totodată, dr. Ioan Lăcătuşu a dorit să adreseze în numele societăţii civile româneşti din judeţ sincere felicitări dascălilor şi reprezentanţilor Asociaţiei Pedagogilor Români din Judeţul Covasna.

La rândul său, a luat cuvântul şi vicepreşedintele Asociaţiei Pedagogilor Români din judeţul Covasna, domnul Radu Iosif.

Program artistic

Pe parcursul evenimentului, cei prezenţi s-au putut bucura de mai multe momente muzicale pregătite de Diana Mogoş (voce), elevă la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” din municipiu, de  Alexandra Voiculescu, elevă la Liceul de Artă „Plugor Sandor” , la profilul muzică- vioară, de Elena Istrate, fostă elevă a Colegiului Naţional „Mihai Viteazul”, precum şi de tânărul Alexandru Baciu, din Covasna, în prezent, student în Sfântu Gheorghe. În plus, micuţa Mălina Urdă  de la Grădiniţa „Csipike” a pregătit un mic moment artistic. Ea a recitat o poezie dedicată dascălilor.

Zeci de cadre didactice premiate

În cadrul festivităţii, zeci de cadre didactice din municipiul Sfântu Gheorghe au fost recompensate  pentru activitatea didactică deosebită.

Au existat patru categorii de premii de excelenţă: pentru rezultatele deosebite obţinute la olimpiadele şi concursurile internaţionale desfăşurate în anul şcolar 2012-2013, pentru rezultatele la olimpiadele şi concursurile naţionale desfăşurate în anul şcolar precedent,  pentru activităţile extracurriculare desfăşurate în anul 2012-2013,  şi premii  pentru întreaga activitate didactică în învăţământul românesc covăsnean.

Premiile au constat în diplome, flori, medalii şi cărţi, iar premierea s-a realizat din fonduri alocate de Primăria Municipiului şi din fondurile Asociaţiei Pedagogilor Români din judeţul Covasna.

În cadrul evenimentului, preşedinta Asociaţiei Pedagogilor Români din judeţul Covasna, doamna Marcela Ştefu, a transmis mulţumiri Primăriei Sfântu Gheorghe pentru sprijinul acordat.

Ana Alina Costache

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail