Numărul persoanelor intrate în greva foamei în urma concedierilor făcute la Hotelul balnear „Montana” din staţiunea Covasna a ajuns la şapte.

Liderul sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici a declarat pentru AGERPRES că alţi patru foşti angajaţi ai hotelului s-au alăturat joi protestatarilor care cu o zi înainte au declanşat greva foamei. El a spus că iniţial au fost opt persoane în greva foamei, dar una a fost nevoită să renunţe din cauza unor probleme medicale.
Potrivit acestuia, protestul va continua şi astăzi, iar săptămâna viitoare vor picheta sediul Confederaţiei Sindicale „Frăţia” din Bucureşti, în proprietatea căruia se află acest hotel şi care l-a dat spre administrare unei firme timişorene.
Neagovici a subliniat că oamenii au intrat în greva foamei după ce timp de zece zile consecutiv au pichetat sediul hotelului, dar au fost ignoraţi de conducerea acestuia. Cei 25 de oameni care şi-au pierdut locurile de muncă reprezintă o treime din totalul angajaţilor hotelului, iar măsura restructurării a fost luată pe fondul lipsei turiştilor.
Liderul sindical a criticat, de altfel, faptul că majoritatea unităţilor balneare din staţiune mizează pe biletele subvenţionate de stat şi nu fac nimic pentru a atrage şi alţi turişti, deşi dispun de baze materiale bune şi ar putea funcţiona tot timpul anului.
„Administratorii hotelurilor preferă să-şi reducă activitatea la nivel de avarie în extrasezon şi să-şi trimită angajaţii în şomaj, zile libere sau concediu fără plată (…) Majoritatea hotelurilor nu fac mai nimic, aşteaptă ca statul să le trimită turişti, iar în perioada iernii, staţiunea Covasna este aproape pustie (…) Aşa nu facem turism. După părerea mea, statul ar trebui să schimbe strategia, adică să subvenţioneze biletele în perioada octombrie-aprilie şi să lase hotelierii în plin sezon să-şi aducă singuri turişti dacă vor să facă profit”, a spus Vasile Neagovici.

Oana Mălina Negrea/ AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail