Secţia de Infecţioase copii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyan Kristof” Sfântu Gheorghe va  fi modernizată în urma unei sponsorizări oferite de domnul Gerard Schweighofer, liderul grupului de firme Schweighofer Holzindustrie.   

Într-un comunicat de presă transmis către redacţia noastră de purtătoarea de cuvânt  a Spitalului,  Pataki Annamaria, se menţionează: „ Una din preocupările principale ale Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyan Kristof” o reprezentă creşterea calităţii serviciilor medicale oferite şi dezvoltarea continuă. Cu toate acestea, dificultăţile financiare ale ultimului an şi-au pus amprenta şi pe procesul de modernizare a instituţiei. Anul 2013 a adus o încetinire a investiţiilor ajungând chiar la renunţarea la anumite proiecte. Fondurile disponibile pentru modernizarea secţiilor au fost limitate, în pofida efortului Consiliul Judeţean Covasna de a asigura resursele necesare spitalului (sumele provenite din alocarea bugetară provenită de la Consiliul Judeţean Covasna au finanţat continuarea lucrărilor de reabilitare a clădirii principale).

În acest context, orice sprijin financiar primit din sectorul privat este foarte important, cu ajutorul căruia putem continua procesul de înnoire a secţiilor spitalului, ca instituţia să prezinte o siguranţă sporită şi să devină mai centrată pe pacienţi.

Pe această cale, spitalul mulţumeşte domnului Gerard Schweighofer, liderul grupului de firme Schweighofer Holzindustrie, care,  la propunerea domnului Olosz Gergely a oferit o sponsorizare în valoare de 223.770 lei, ceea ce reprezintă cea mai mare sponsorizare primită în anul 2013. Datorită acestei finanţări, putem să efectuăm lucrări de modernizare la secţia Infecţioase copii, secţie care tratează anual în jur de 1.000 de copii bolnavi de pe tot teritoriul judeţului. Astăzi,  activitatea medicală este îngreunată de condiţiile secţiei, saloanele fiind aglomerate, iar modernizarea acestora reprezintă o necesitate. Ultima lucrare în vederea îmbunătăţirii condiţiilor secţiei a avut loc de mai mult de 10 ani. Susţinerea financiară a firmei Schweighofer Holzindustrie face posibilă amenajarea saloanelor cu două paturi, fiecare cu toaletă proprie, saloane care vor răspunde mult mai eficient nevoilor pacienţilor. Fiecare salon va fi dotat cu sistem de prevenire a incendiilor, reţea de gaze medicale şi sistem de nurse-call la patul bolnavului”.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail