Foştii salariaţi ai hotelului balnear Montana” din staţiunea Covasna concediaţi la sfârşitul anului trecut protestează de cinci zile împotriva acestei decizii şi ameninţă că vor intra în greva foamei dacă nu vor fi reangajaţi.

Liderul sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, a declarat ieri  că administratorii hotelului îi ignoră pe cei 25 de protestatari rămaşi fără locuri de muncă, drept urmare ia în calcul posibilitatea radicalizării acţiunilor de protest prin organizarea unui miting de solidaritate la care vor participa câteva sute de membri de sindicat din judeţ.
Vasile Neagovici a spus că dacă nici pichetările şi nici celelalte acţiuni de protest preconizate nu vor avea efectul scontat atunci protestatarii vor intra în greva foamei în faţa hotelului.
„Din păcate, până acum nu am fost băgaţi în seamă de această firmă de management, iar disperarea salariaţilor este una de înţeles. În situaţia în care aceste acţiuni continuă să nu aibă niciun rezultat considerăm că este iminentă o posibilă intrare în greva foamei în faţa acestui complex hotelier al cărui proprietar este chiar Confederaţia Sindicală CNSLR Frăţia”, a spus Vasile Neagovici.
El a adăugat că în cursul zilei de  astăzi  va înainta conducerii CNSLR Frăţia un memoriu prin care îi va cere sprijinul.

Hotelul „Montana” este administrat de o firmă timişoreană care în anul 2011 a preluat de la sindicate activele sub contract de management pentru o perioadă de nouă ani.

Oana Mălina Negrea/ AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail