Elevi ai Liceului de Artă „Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe s-au deplasat la Hăghig, pentru a le oferi cadouri copiilor fără posibilităţi materiale, din localitate.

Acţiunea face parte din proiectul „Copil ca tine sunt şi eu”, derulat de Liceul de Artă „Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe şi Asociaţia Pedagogilor Români din județul Covasna, în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” şi Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din municipiu. Proiectul are ca obiectiv dezvoltarea coeziunii sociale prin stabilirea și întărirea unor relații de prietenie și colaborare între copiii din grupul țintă al proiectului – elevii claselor 0 – XII şi cadrele didactice din judeţul Covasna. Printre altele, cei implicaţi în proiect şi-au propus să sprijine 50 de copii fără posibilităţi materiale, din județ.

Astfel, în aproximativ trei săptămâni, elevi ai Liceului de Arte „Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe, ai Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuşi” şi ai Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din municipiu au colectat mai multe pachete cu cărţi, jucării şi haine. Mai exact, elevii celor trei instituții de învățământ au strâns în total 6 saci cu haine și încălțăminte, 2 saci cu jucării, 3 cutii cu dulciuri, 2 cutii cu cărți și 3 cutii cu jucării/haine.

La sfârşitul  săptămânii trecute, de Moş Nicolae, pachetele au fost adunate și transportate la Hăghig, la școala din localitate, cu sprijinul elevilor clasei a VI-a A, de la Liceul de Artă ”Plugor Sandor”, al prof. dirig. Marcela Ștefu și al părinților – Damian- Satala Iustina, Ramona Ferencz și Nemeth Jozsef.

Copiii din Sfântu Gheorghe au pășit în fiecare clasă a școlii din Hăghig, fredonând colinde, după care au împărțit dulciuri elevilor. La rândul lor, copiii din clasele V-VIII de la Hăghig au oferit oaspeților daruri  confecționate de ei.

 O parte dintre pachetele pregătite în cadrul proiectului ”Copil ca tine sunt și eu” au fost apoi distribuite elevilor din ciclul gimnazial de la școala din Hăghig, care au fost prezenți la activitate (în număr de 84)- iar restul au rămas să fie împărțite a doua zi elevilor din clasele 0- IV, de către cadrele didactice din zonă.

 ”Proiectul a fost o reușită și cel mai mult ne bucură că am adus fericire unui număr mai mare de copii. Nimic nu e mai frumos decât să împarți daruri și să vezi copiii zâmbind!”, ne-a spus doamna prof. Marcela Ștefu, inițiatorul și coordonatorul proiectului, care a precizat că prin această activitate,”Copil ca tine sunt și eu” a ajuns la final. Potrivit doamnei prof. Marcela Ștefu, proiectul ar putea continua și pe viitor, dacă ar avea susținere financiară.

 

A.C.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail