Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Zagon au fost sesizaţi, în cursul dimineţii de miercuri,  despre faptul că numitul M. I. de 37 de ani, a tăiat fără drept şi sustras mai mulţi arbori, din pădurea ce aparţine Primăriei comunei Zagon. În urma cercetărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că bărbatul în cauză a tăiat de pe picior un număr cinci arbori nemarcaţi, însumând cantitatea de 9,19 mc. Sus numitul a transportat arborii la o rampă forestieră unde i-a secţionat în mai multe bucăţi, moment în care angajaţi ai Ocolului Silvic l-au surprins şi au sesizat la Poliţie.

În cursul aceleiaşi zile, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Aita Mare,  aflaţi în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, l-au identificat pe numitul F. S. de 57 de ani care transporta, cu un atelaj hipo, cantitatea de un metru ster de material lemnos. Din verificările efectuate poliţiştii au stabilit că lemnul a fost tăiat ilegal şi sustras dintr-o pădure aflată în administrarea Ocului Silvic Baraolt.

În ambele cauze  cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de material lemnos.

 

IPJ Covasna

 

 

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail