Cu colinde interpretate  de patru membrii ai Grupului Snaps Vocal Band, ieri seară a debutat, la Sfântu Gheorghe, o nouă  ediţie a Festivalului  Povestea din Ajun” organizată de Asociaţia de Tineret Ecou.

Iniţiatorul şi sufletul acestei manifestări, nimeni altul decât Emil Pantelimon, alături de preşedintele Ecou, Alexandru Ujvarosi, de Moş Crăciun  dar şi de cei 84 de voluntari de la „ Mihai Viteazul” , „Mikes Kelemen”, „Szekely Miko”, „Ady Endre”, dar şi studenţi cu ajutorul căroara  se vor desfăşura activităţile cuprinse în cadrul celei de a VIII-a ediţii a  Poveştii din Ajun”,  ne-a destăinui o parte din programele  ce ne vor înfrumuseţa următoarele zile,  în prag de sărbători.


Corul Madrigal la Sfântu Gheorghe

Marea surpriză a Festivalului  Povestea din Ajun” din acest an o reprezintă concertul de colinde pe care Corul Madrigal, cel mai cunoscut cor din România, îl va susţine la Catedrala Ortodoxă din Sfântu Gheorghe. Emil Pantelimon  a declarat   acest concert,  cel mai mare, organizat  cu ajutorul colegilor de la Liceul de Artă, are loc  în cadrul proiectului naţional  „Cantus Mundi”. Acesta  ne-a dezvăluit că în acest an, cei ce iubesc muzica folk, dar nu numai, au posibilitatea să-l asculte, în concert, pe binecunoscutul Mircea Vintilă.

 

O jucărie împlineşte un vis

Cea mai importantă campania din cadrul Festivalului, asupra căreia voluntarii Poveştii din Ajun se vor concentra, este aceea de adunare de jucării pentru copiii instituţionalizaţi şi pentru cei nevoiaşi.Andreea Băcilă se va ocupa de cea mai  mare campanie de colectare de jucării ce a avut loc în judeţul nostru, până în prezent. Vom face campanie door to door (din uşă în uşă) de la Asociaţie de locatari, la Asociaţie de locatari, de la şcoală la şcoală. Practic,  în Sfântu Gheorghe vom încerca să strângem jucării şi să le ducem acelor copii din întreg judeţul care nu au parte de ele, fie că sunt copii cu dizabilităţi, fie că sunt copii nevoiaşi de la sate. (…) Jucăriile nu ştiu să vorbească nici limba română nici  limba maghiară, ele îşi doresc să fie folosite şi să-i facă pe copii să viseze exact aşa cum îşi doresc” a spus Emil Pantelimon.

Ieri seară a fost prezentat şi un filmuleţ de promovare al  acestei importante campanii de colectare de jucării, care va fi postat pe site-ul „Poveştii din Ajun”.

 

Festivalul din acest an va cuprinde, ca şi în ediţiile anterioare, concerte de colinde în mijloacele de transport în comun, în şcoli şi în biserici. Totodată, în preajma sărbătorilor, Moş Crăciun, avându-i alături pe spiriduşii Poveştii din Ajun, îi aşteaptă pe cei mici, dar şi pe cei mari în parcul central din Sfântu Gheorghe. „Tinerii din Sfântu Gheorghe vor primi gratuit cărţile de colorat „ Povestea din Ajun”  de diferite forme şi feluri. Copiii  vor putea, totodată, să lase scrisorile lui Moş Crăciun, să facă  poze cu acesta sau se vor putea simţi bine lângă o cană de ceai cald , în parcul central din Sfântu Gheorghe” a completat  Emil Pantelimon care doreşte tuturor locuitorilor judeţului Covasna să aibă parte de „ Sărbători luminate!”

Maria Graur

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail