Elevii şi cadrele didactice de la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” din Sfântu Gheorghe au organizat ieri un eveniment pentru fetițele de la Mănăstirea Mărcuș și le-au pregătit acestora câteva surprize, în preajma sărbătorilor de iarnă.

Ca şi anul trecut, în prag de sărbători, cadre didactice şi elevi ai Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuşi” din Sfântu Gheorghe au primit vizita unui grup de fetiţe care cresc la Mănăstirea Mărcuş. Micuțele au petrecut câteva ore în compania colegilor lor mai mari, care le-au pregătit împreună cu dascălii lor câteva surprize.

”Elevii din clasa a X-a A, de la specializarea ”Alimentație publică” și care din clasa a XI-a vor deveni ”organizatori banqueting” au preluat tradiția școlii de a organiza de Moș Nicolae un eveniment pentru fetițele de la Mănăstirea Mărcuș”, ne-a spus, ieri, unul dintre organizatorii activității, doamna prof. ing. Tordai Carmen.

Împărțiți în două grupe, respectiv, grupa de bucătari și grupa de ospătari, elevii au organizat totul în cele mai mici detalii, sub supravegherea atentă a  profesorilor coordonatori- prof. ing Carmen Tordai și prof. Iustina Anton. Ei s-au ocupat de pregătirea sălii şi a preparatelor culinare pentru bufetul suedez, de aranjarea acestuia; au pregătit gustări și patru feluri de prăjituri; iar doamna maistră de la clasa de cofetari- Ieșan Judit a pregătit un tort cu frișcă și cu fructe.

”Elevii care au fost la bucătărie, au început de ieri să ajute la făcut prăjituri, iar astăzi au terminat cu sandvișurile și tăiatul prăjiturilor. Ceilalți m-au întrebat zilele trecute cum vor aranja salonul și alături de colega mea, Iustina Anton, s-au apucat încă de dimineață să aranjeze sala de festivități (…)”, ne-a spus ieri doamna prof. ing Tordai Carmen.

Și surprizele pregătite pentru fetițele de la Mărcuș nu s-au oprit aici. Elevele din clasele a X-a şi a XII-a de la „Coafor- stilist”, împreună cu doamnele profesoare de instruire practică, s-au ocupat de coafura fetițelor, care au fost foarte încântate de rezultatul final.

Moș Nicolae a venit mai repede

La rândul lor, micuțele au prezentat un program artistic pregătit special pentru elevii și cadrele didactice de la Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși, după care, ”Moș Nicolae”  – în persoana unui elev al clasei a X-a A, a venit și le-a dăruit cadouri micuțelor. Acestea au primit, din partea instituției de învățământ pachețele cu dulciuri. În plus, fiindcă școala primise anterior printr-o donație niște ghiozdane, acestea au fost dăruite împreună cu câte o carte, micuțelor.

În legătură cu evenimentul organizat de Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” din Sfântu Gheorghe, Maica stareţă Serafima Comșa de la Mănăstirea Mărcuş, care are grijă ca o adevărată mamă de fetițe, de când acestea aveau câteva luni de viață, ne-a spus: ”Este un moment frumos. Ne bucurăm că suntem aici și că și acum conducerea Liceului le-a făcut o asemenea bucurie fetițelor și că le-a invitat aici. Ele au primit astăzi daruri….au fost primele cadouri primite în luna decembrie anul acesta; sper să mai fie și altele, pentru că sunt copii buni și merită. Ne bucurăm că astfel au început săptămâna frumos!”.

Astfel de acțiuni s-ar putea desfăşura şi în viitor. Directoarea Liceului, doamna prof. Rodica Pârvan, ne-a spus: ”Sperăm să devină tradiție, în măsura în care putem să retitrăm activitatea, în anii viitori (…) Ne bucurăm că am avut posibilitatea să primim fetițele și, de asemenea, ne bucurăm că, iată, clasa a X-a A este pentru prima dată organizatoarea unui eveniment cu oaspeți din afară. Sperăm că a fost pentru acești elevi un examen pe care l-au trecut, pregătind evenimentul de la zero. Eu cred că activitatea și-a atins obiectivul din punct de vedere al organizării, iar din punct de vedere sufletesc, am văzut că evenimentul a avut rezultat; acțiunea a ajuns acolo unde ne-am dorit noi, a ajuns la sufletul fetelor. Ele cred în întâlnirea cu Moș Nicolae!”, a spus doamna director Rodica Pârvan.

Ana Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail