Tribunalul Covasna a dispus, ieri, punerea în libertate a primarului comunei Belin, Siko Imre, a fratelui şi fiului acestuia, arestaţi preventiv pentru ultragierea unor poliţişti.

În urma recursului înaintat de cei trei, Tribunalul a anulat mandatul de arestare preventivă pentru 29 de zile emis de Judecătoria Sfântu Gheorghe la solicitarea Parchetului şi a dispus cercetarea lor în stare de libertate.
Siko Imre, fratele şi fiul acestuia au fost arestaţi preventiv pe data de 22 noiembrie a.c, fiind cercetaţi pentru agresarea fizică şi verbală a şefului Postului de Poliţie din Belin şi a ajutorului acestuia.
Potrivit conducerii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna, incidentul s-a petrecut săptămâna trecută, după ce primarul ar fi oprit maşina Poliţiei aflată în misiune de patrulare şi le-ar fi solicitat poliţiştilor explicaţii cu privire la motivul prezenţei lor la acea oră pe raza comunei. Potrivit Poliţiei, unul dintre poliţişti ar fi fost strâns de gât cu o cravată, oamenii legii au folosit un spray lacrimogen, iar altercaţia ar fi continuat ulterior şi în faţa Postului de Poliţie din Belin.
Săptămâna trecută, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, care este şi liderul UDMR Covasna, a declarat că se solidarizează cu primarul Siko Imre şi a adresat o scrisoare ministrului de Interne, Radu Stroe şi conducerii Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna cerând investigarea premiselor care au dus la producerea acestui incident.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail