Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Comunal Vârghiş au fost sesizaţi telefonic, duminică, de către o persoană din Baraolt, despre faptul că mai multe persoane se află în pădurea Rika, ce aparţine de comuna Vârghiş, unde taie fără drept material lemnos. În urma deplasării la faţa locului, poliţiştii i-au identificat pe numiţii B. F. şi F. J., care transportau material lemnos fără a avea acte de provenienţă şi care au declarat că au tăiat, fără drept, trei arbori nemarcaţi speciile fag şi carpen, în valoare de 370 lei. Materialul lemnos a fost ridicat în vederea stabilirii provenienţei şi predat în custodie unui pădurar, iar motofierăstrăul folosit la tăierea arborilor  a fost confiscat.

Luni dimineaţa,  poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Comunal Brăduţ au fost sesizaţi de către lucrători din cadrul  Ocolulului Silvic Privat Baraolt, despre faptul că, în perioada 04- 06noiembrie, numiţii B.F., B.F. şi B.C.,  au tăiat fără drept şi au sustras cantitatea de 12,453 mc masă lemnoasă.

În ambele cauze cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de material lemnos.

IPJ Covasna

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail