Aproximativ 2.000 de elevi din judeţ susțin săptămâna aceasta simularea examenului de Evaluare Națională.

Simularea examenului de Evaluare Naţională, organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Covasna începe astăzi, 26 noiembrie (a.c.), cu proba la Limba şi Literatura Română. Mâine, 27 noiembrie (a.c.), este programat examenul de Limba şi Literatura Maghiară, iar joi, 28 noiembrie (a.c.), cel de Matematică.

Potrivit informaţiilor oferite de către inspectorul şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna (IŞJ) Covasna, doamna prof. Rădiţa Palela, simularea se va realiza la nivelul tuturor unităţilor de învăţământ vizate din judeţ care au elevi de clasa a VIII-a.

În judeţul nostru sunt 1.969 elevi de clasa a VIII-a. Dintre aceştia, 547 sunt la secția română și 1422- la secția maghiară.

„Simularea este coordonată, la nivelul unității de învățământ, de către o comisie de examen numită prin decizie internă, al cărei președinte este directorul unităţii de învăţământ. În vederea organizării simulării examenului de Evaluare Naţională, directorul unităţii de învăţământ va aproba un program special care să asigure participarea tuturor elevilor din clasele a VIII-a, fără a afecta derularea orelor de curs la celelalte clase”, a explicat inspectorul şcolar general adjunct, doamna Rădiţa Palela.

Subiectele vor fi elaborate de către inspectorii de specialitate, iar lucrările vor fi corectate în decursul a trei zile lucrătoare de la data probei de simulare.

„Notele obţinute la simularea examenului de Evaluare Naţională vor fi trecute în catalog la rubrica note, dar nu pot reprezenta notă de lucrare semestrială. Rezultatele obținute de către elevi la probele de simulare vor fi analizate la nivelul unității școlare. Le dorim succes, tuturor elevilor!”, a spus inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Covasna.

A.C.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail