Prin intermediul Rețelei EURES sunt puse la dispoziția celor interesați, în această perioadă, mai multe locuri de muncă în străinătate.

Oferta locurilor de muncă în străinătate prin Reţeaua EURES este în continuare destul de bogată. 18 persoane care doresc să lucreze în străinătate au rămas în evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Covasna.

Cei interesaţi pot depune aplicaţiile pentru locuri de muncă în Ungaria; în Irlanda; în Norvegia, în Danemarca; în Belgia;  în Republica Cehă; în Spania; în Germania; în Franţa sau în Marea Britanie.

În Irlanda, în patru locaţii diferite, sunt oferite 40 de posturi de tranşator carne; în Danemarca se doreşte angajarea a cinci medici specialişti, în specialităţile psihiatrie, radiologie, cardiologie, ginecologie, geriatrie. Şi în Franţa se oferă cinci posturi pentru medici specialişti: medicină generală, medicină muncii, radiologie, ginecologie, urologie, oncologie; iar în Marea Britanie sunt disponibile 5 posturi de asistent medical.

În Norvegia sunt oferite două posturi de bucătar preparate indiene, un post de Senior inginer electric, un post de Inginer proiectant CATIA şi Manager proiect; şi un post de inginer producţie; în Belgia este oferit un post de polizator în metal; în Republica Cehă sunt disponibile 15 posturi de şlefuitori şi pilitori. Şi în Spania sunt vacante mai multe locuri de muncă. Astfel, o companie multinaţională IT oferă în total 18 posturi (Consultant junior J2EE; analist senior J2EE/Conducător echipă şi Web designer/Conducător echipă; manager de proiect). De asemenea, în Spania sunt disponibile 2 posturi de controlor şi programator CNC.

În Ungaria sunt căutaţi ingineri mecanici. Tot în Ungaria sunt disponibile 75 de posturi de șofer de camion (transport internațional cu camion frigorific și camion cu prelată).

În Germania sunt oferite trei posturi pentru şoferi profesionişti; patru posturi de Operator (m/f) maşini mase plastice (extrudare, turnare, injecţie) și un post de asistent medical în specialitatea geriatrie, psihoterapie sau ergoterapie .

Informaţii suplimentare privind oferta locurilor de muncă, modalitatea de aplicare, condiţiile impuse de angajatori, beneficiile oferite şi alte detalii pot fi aflate accesând site-ul EURES, www.eures.anofm.ro.

A.C.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail