Sâmbătă,  în jurul orei  prânzului,  poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizaţi printr-un apel telefonic prin Sistemul Naţional Unic al Apelurilor de Urgenţă 112 despre faptul că la intersecţia  DN 11 cu DN 13E s-a produs un accident rutier grav.  

 Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit, în urma cercetărilor, că numitul N. I. de 59 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Naţional 13E din direcţia Covasna către Sfântu Gheorghe, în momentul în care a ajuns la intersecţia cu Drumul Naţional 11 nu a acordat prioritate de trecere unui autotren care circula regulamentar din direcţia Braşov către municipiul Târgu Secuiesc, autoturismul fiind surprins şi tamponat. Accidentul s-a soldat cu decesul conducătorului autoturismului şi rănirea gravă a pasagerului aflat în autoturism, un bărbat de 49 de ani care a fost transportat la Spitalul Judeţean Braşov. Totodată, în urma impactului autotrenul a pătruns pe contrasens unde a surprins şi tamponat un atelaj cu tracţiune hipo, care circula regulamentar din direcţia Târgu Secuiesc către Braşov, însă fără a răni vreo persoană.

În cauză poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

 IPJ COVASNA

Ag. Marin Nicoleta

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail