Eco-Rom Ambalaje, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, a lansat zilele trecute cea de-a doua ediţie a proiectului educațional ECOlimpiada Elevilor în școlile din România. Proiectul ce are ca scop familiarizarea elevilor cu procesul de colectare separată a deșeurilor de ambalaje, se desfăşoară în 33 de localităţi din ţară, printre care şi Sfântu Gheorghe.

 

Proiectul educațional ECOlimpiada Elevilor este organizat de Eco-Rom Ambalaje, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, pentru cel de-al doilea an consecutiv, şi îşi propune familiarizarea elevilor din clasele a III-a și a IV-a cu procesul de colectare separată a deșeurilor de ambalaje și cu cel de reciclare prin intermediul auxiliarului curricular „Învățăm să reciclăm ambalajele”. Proiectul se desfăşoară în perioada 24.10.2013 – 01.04.2014, în unităţile de învăţământ din 33 de localităţi din ţară, printre care şi Sfântu Gheorghe.

„Datorită performanțelor foarte bune înregistrate în prima ediție, unde aproximativ 15.600 de elevi și 632 de cadre didactice din 23 de municipii au răspuns pozitiv proiectului ECOlimpiada Elevilor, anul acesta programul se extinde în 33 de localități din România, pentru a ajunge la un număr și mai mare de elevi”, se arată pe site-ul proiectului, www.colecteazaselectiv.ro.

Ecolimpiada elevilor” se va desfășura în unitățile de învățământ din următoarele orașe: Aiud, Arad, Bacău, Baia Mare, București, Câmpia Turzii, Câmpulung Moldovenesc, Constanța, Craiova, Cugir, Deva, Focșani, Galați, Iași, Mediaș, Oradea, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Roman, Săliște-Sibiu, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Slatina, Slobozia, Târgoviște, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Tulcea, Vaslui, Vulcan-Aninoasa, Zalău.

Proiectul integrează două componente: „Prima și cea mai importantă componentă este cea didactică, aceasta urmărind educarea elevilor și stimularea interesului celor mici față de procesul de colectare separată, ca mijloc de prezervare a mediului”, se arată pe site-ul amintit. Mai exact, această componentă presupune parcurgerea auxiliarului curricular „Învățăm să reciclăm ambalajele”.

Cea de-a doua componentă constă într-un concurs pentru elevi, având ca scop dinamizarea procesului de învățare prin stimularea competitivității la nivel școlar, local și național. Astfel, la finalul consultării manualului, fiecare cadru didactic va trebui să verifice cunoștințele acumulate de fiecare elev în parte, printr-o temă constând într-o compunere de o pagină A4, în care elevii integrează informațiile pe care le-au remarcat/ le-au plăcut/ le consideră relevante în urma parcurgerii manualului. Fiecare cadru didactic va selecta cea mai bună compunere din clasă și o va înscrie în concursul „ECOlimpiada elevilor” pe site-ul www.colecteazaselectiv.ro. Fiecare clasă/învățător trebuie să înscrie, în urma evaluării tuturor compunerilor, o singură lucrare în concurs.

În urma unui proces de evaluare și jurizare, cele mai reușite compuneri vor fi premiate. De asemenea, clasa și învățătorul de unde provine elevul câștigător vor fi premiați.

Cei interesați se pot înscrie pe site-ul www.colecteazaselectiv.ro pentru a solicita manualele, până în 8 noiembrie (a.c.).

Regulamentul proiectului și alte informații pot fi găsite accesând site-ul www.colecteazaselectiv.ro.

A.A.C.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail