Şase şcoli din judeţul Covasna, aflate în mediul rural, au fost conectate la Internet în urma unei acţiuni a Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), ce a avut drept scop lărgirea oportunităţilor de informare a copiilor.

Unităţile de învăţământ care au beneficiat de acest sprijin se află în localităţile Chichiş, Dobârlău, Zăbrătău, Comandău, Araci şi Vâlcele, se arată într-un comunicat de presă al STS, remis ieri AGERPRES.

Acţiunea face parte dintr-o campanie derulată la nivel naţional, care a cuprins 86 de sate şi comune din ţară, dar şi zone urbane defavorizate ori cartiere neconectate la Internet. În total au fost incluse în acest proiect 89 de şcoli, 9 grădiniţe, 2 licee, 2 colegii, un centru cultural şi o bibliotecă.

„Conştientizând realitatea cruntă a decalajului digital, inginerii şi tehnicienii din unităţile Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, marea lor majoritate născuţi ori crescuţi în mediul rural, au realizat o acţiune de voluntariat fără precedent în istoria instituţiei, în încercarea de a elimina discrepanţele şi de a oferi tuturor copiilor acces egal la cunoştinţele de care au atâta nevoie (…) Efortul voluntar al cadrelor STS s-a materializat în zeci de ore de lucrări@, se arată în comunicatul de presă.
Materialele au fost cumpărate de către instituţiile de învăţământ sau autorităţile locale, ori au fost procurate cu ajutorul unor sponsori. Aceste acţiuni ale STS vor continua, mai menţionează sursa citată.

 

Oana Mălina Negrea/ AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail