După publicarea în ziarul de ieri  a articolului intitulat Forumul Civic al Românilor, alături de Prefectură în procesul privind steagul municipiului Sfântu Gheorghe”, reprezentanţii primăriei Sfântu Gheorghe au transmis către redacţia noastră un comunicat în care se arată:

„Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş atacă maghiarii din Ţinutul Secuiesc prin toate mijloacele posibile”, a declarat primarul Municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád. „În loc să caute metode pentru o coexistenţă paşnică, detectăm, în permanenţă, faptul că alimentează tensiunile interetnice. Pentru noi, acest comportament este complet inexplicabil, la fel şi această poziţie a lor, care nu se referă la nimic altceva, decât la stoparea sau încercarea de a crea obstacole maghiarilor, pentru a nu-şi folosi limba maternă sau pentru a nu-şi utiliza simbolurile”  a declarat primarul.

Din punctul său de  vedere,  toate acestea ies în evidenţă prin faptul că Forumul Civic a accesat site-ul Prefecturii, în legătură cu procesul aflat în desfăşurare privind steagul oraşului, dar şi prin faptul că acuză municipalitatea de discriminare, deoarece ei consideră a fi discriminare din partea Consiliului Local faptul că organizaţiilor civile maghiare li s-au alocat mai mulţi bani pentru proiecte.

„CNDC – Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a stabilit în acest caz faptul că, banii din fondul Consiliului Local pentru proiecte culturale sunt atribuiţi organizaţiilor civile în urma concursului, şi nu pe baze etnice, prin urmare, aceste acuzaţii de discriminare sunt total nefondate. Nu decidem în baza naţionalităţii, ci finanţăm cele mai bune proiecte, căci aşa este corect faţă de organizaţiile candidate. Deoarece cazul steagului oraşului a fost sprijinit şi de foarte mulţi români din Sfântu Gheorghe, aceştia dându-şi semnăturile, intrând astfel şi ei în acest proces, întrebarea care se ridică este următoarea: Pe cine reprezintă acest forum?” – a concluzionat Antal.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail