Cu o activitate de peste 15 ani, cantina socială din  Sfântu Gheorghe  hrăneşte zilnic 170 de persoane cu nevoi sociale deosebite, pensionari, persoane cu venituri foarte mici, oameni cu handicap, dar mai ales minori din familii simple, cu venituri situate sub nivelul ajutorului social.

Directorul Direcţiei de Asistenţă Comunitară, Tankó Vilmos, ne-a spus că persoanele care au venituri mai mici decât nivelul de ajutor social sau nu au venituri, pot  servi o masă caldă, gratuit. „Persoanele care realizează venituri mai mari decât nivelul ajutorului social pe o singură persoană, însemnând în momentul de faţă 137 de lei, plătesc o contribuţie de 30% din venitul realizat, dar să nu depăşească valoarea serviciului. Ca exemplu, să zicem că cineva are o pensie  de 450 de lei, 30% din 450 de lei însemnând 135 de lei. Valoarea serviciului în momentul de faţă înseamnă 120 de lei şi atunci nu va plăti 135 de lei, ci 120 de lei” a precizat Tankó Vilmos.

În urmă cu mai bine de un deceniu,  în  jur de 400 de persoane din Sfântu Gheorghe aflate în situaţie de risc social erau beneficiare ale acestui serviciu social.

 

Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail