Primăria Sfântu Gheorghe a prelungit până pe 18 octombrie termenul de înscriere la concursul de creaţie „Terra Siculorum 2021 – Capitală europeană a culturii”, dotat cu un premiu în valoare de 4500 de lei net.

Municipiul Sfântu Gheorghe vrea să candideze pentru titlul de „Capitală europeană a culturii 2021” în numele a trei judeţe, Covasna, Harghita şi Mureş, iar premiul va reveni persoanei care va realiza cel mai reuşit logo.

“Sigla propusă trebuie să se adreseze în acelaşi timp ţinutului secuiesc (judeţelor Covasna, Harghita şi Mureş -n.r) şi Europei – pentru europeni reprezintă tezaurul unic al ţinutului secuiesc, iar pentru cei din ţinutul secuiesc are rol de informare asupra faptului că formăm ţinutul secuiesc împreună. Motivul central al logo-ului trebuie să fie gândirea colectivă în comunitate, în regiune”, se arată în comunicatul de presă al Primăriei, remis miercuri AGERPRES.

Primarul municipiului, Antal Arpad (UDMR) e de părere că Sfântu Gheorghe are şanse de reuşită, deşi luptă pentru acest titlu cu oraşe mult mai mari şi mai puternice.

„Suntem mândri de faptul că avem multe instituţii culturale de foarte bună calitate. Suntem singurul oraş din ţară de această dimensiune care are două teatre susţinute exclusiv de la bugetul local, unul românesc şi unul maghiar (…) Ne-am impus în ultimii ani în regiune ca şi capitală culturală a ţinutului secuiesc şi acum vrem să ne impunem ca şi capitală culturală a Europei. Cred că avem şanse şi suntem pregătiţi să ne luptăm şi cu Iaşiul, şi cu Clujul şi cu Timişoara. De altfel, suntem pe locul întâi în ţară în ce priveşte fondurile ce se alocă pentru cultură din bugetul local şi avem şi rezultate. Suntem printre primele locuri din ţară, trei sau patru, în ce priveşte olimpicii, iar acest lucru poate că se datorează şi investiţiilor în cultură”, a declarat pentru AGERPRES Antal Arpad.

Pentru participarea la concurs un se percepe taxă, un candidat poate trimite mai multe propuneri de logo, iar termenul limită de depunere a lucrărilor este 18 octombrie 2013. Jurizarea lucrărilor se va face în două etape – în prima fază un juriu format din 11 membri va alege pe cele mai bune lucrări, iar ulterior acestea vor fi supuse votului public pe pagina facebook.com, în perioada 25 noiembrie-9 decembrie 2013. Clasamentul juriului de specialitate va conta în proporţie de 60%. Anunţarea câştigătorului va avea loc pe data de 10 decembrie 2013.

Oana Mălina Negrea/ AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail