Partidul Civic Maghiar (PCM) Covasna va organiza săptămâna aceasta un miting de protest în faţa Prefecturii din Sfântu Gheorghe, împotriva închiderii unuia dintre oficiile poştale din municipiu.

Preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef a declarat pentru AGERPRES că, în cursul zilei de luni, a depus o cerere la Primărie pentru autorizarea protestului, la care sunt aşteptaţi să participe câteva sute de cetăţeni.

„Organizăm acest miting la solicitarea populaţiei. Ne-au căutat mai mulţi oameni nemulţumiţi de această măsură, am strâns aproape 1600 de semnături şi am depus o plângere, dar nu am primit niciun răspuns de la Poşta Română. Oficiul Poştal a fost închis, iar noi considerăm că această măsură este nedreaptă pentru că în cartierul Simeria locuiesc foarte mulţi oameni în vârstă”, a spus Kulcsar Terza Jozsef, potrivit căruia protestul va avea loc joi după-amiază.

Liderul sindicatului poştaşilor, Cornel Radu, a declarat pentru AGERPRES că, începând cu 1 octombrie şi până la jumătatea lunii, vor fi disponibilizaţi 85 de angajaţi ai Oficiului Judeţean de Poştă Covasna, iar opt localităţi din mediul rural, printre care Lemnia, Ilieni, Vâlcele, Belin şi Băţani vor rămâne fără factori poştali.

Purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale „Poşta Română”, Dan Dumitrescu, a confirmat că în urma restructurării o serie de localităţi au rămas „neacoperite” cu poştaşi, menţionând că sunt situaţii „punctuale” şi „isolate”.

„Până la ocuparea posturilor vacante vor fi detaşaţi în teritoriu angajaţi ai Oficiului judeţean, prin urmare toate serviciile şi obligaţiile asumate de Poşta Română vor fi onorate. Pensiile se vor livra în continuare acasă, nimeni nu va avea de suferit”, a declarat pentru AGERPRES, Dan Dumitrescu.

Angajaţii rămaşi fără locuri de muncă vor primi plăţi compensatorii.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail