În ultima perioadă de timp au existat  voci care l-au acuzat pe Horia Grama, preşedintele PSD Covasna, că „ s-a dat cu UDMR-ul şi nu mai reprezintă comunitatea românească”.  Dorind să lămurească lucrurile cu privire la aceste acuze, liderul PSD a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că „ăştia care vorbesc nu-şi dau  seama că noi trăim în Covasna unde  toată administraţia, respectiv puterea locală o deţine UDMR. (…) Ca să poţi reprezenta interesele comunităţii româneşti cu adevărat, nu doar prin vorbe, trebuie să ai relaţii politice în administraţie cu UDMR-ul, că altfel nu se poate”. Horia Grama a menţionat că  de-a lungul anilor  a fost consecvent, ca urmare, nu crede că poate să-i reproşeze cineva ceva, deoarece chiar a reprezentat şi a avut ca deziderat să reprezinte interesele comunităţii româneşti, însă acest lucru poate fi făcut doar având relaţii de colaborare cu liderii locali ai UDMR. Potrivit liderului PSD Covasna, doar pe baza bunei colaborări cu reprezentanţii  maghiari din fruntea Consiliului Judeţean Covasna,   în acest an au fost alocate sume de bani acelor localităţi conduse de primari români, pentru lucrări de canalizare şi pietruire  a drumurilor.  „Prin Consiliul Judeţan  au venit cca 1,3 milioane lei de la Guvern, n pe Ordonanţa  28, bani care vin pe obiective, la propunerea CJ Covasna. Pe localităţi s-au alocat  cca 430.000 lei la Dobârlău, 100.000 lei la Barcani, 250.000 lei la Sita Buzăului şi 500.000 lei la Întorsura Buzăului, ultima tranşă  urmând să intre  la sfârşitul acestei luni. Dacă nu aş avea relaţii bune şi normale cu UDMR-ul, cum am putea să obţinem şi să propunem  ca prioritate, pentru finanţare,  şi lucrări în localităţile româneşti din judeţ?”  s-a întrebat  Horia Grama.

Acesta a menţionat  că în prezent mai  sunt două  obiective foarte importante pe care împreună cu UDMR  „le-a pus pe rol”, şi la Guvern, pentru finanţare. Unul dintre acestea îl reprezintă  drumul judeţean care leagă comuna Barcani de Valea Mare, ce trece pe la Mănăstirea Valea Mare, şi care este neasfaltat.  Potrivit declaraţiei sale, împreună cu reprezentanţii Consiliului Judeţean  au  căzut de acord ca această investiţie să fie finanţată,  începând cu anul viitor, în condiţiile în care CJ trebuie să investească nişte bani pentru a face studiile de fezabilitate şi proiectul, pentru ca, ulterior, investiţia  să poată fi finanţată de la Guvern.   Investiţia în valoare de 6 milioane de euro se va întinde pe o perioadă de 3 ani de zile, până la finalizarea ei. „Drumul acesta este foarte important deoarece va lega localităţile din Zona Buzaielor de judeţ, prin judeţ, şi nu va mai fi nevoie să se facă ocol pe la Prejmer, pentru a ajunge în Sfântu Gheorghe” a arătat Horia Grama. Acesta a declarat că al doilea obiectiv vizat îl reprezintă  Drumul Judeţean  Dobârlău- Ozun care, deşi este  asfaltat este  foarte degradat, cu  multe gropi.

Preşedintele PSD Covasna a precizat că  împreună cu preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, şi cu vicepreşedintele CJ au fost la Ministerul Dezvoltării, în cursul săptămânii trecute, unde au purtat  discuţii în vederea obţinerii de finanţare pentru  realizarea acestor investiţii, începând cu anul viitor.

Maria Graur

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail