Luni s-a înființat Secțiunea IT și Telecom din cadrul Camerei de Comerț și Industrie (CCI) Covasna.

Președintele CCI Covasna, Edler András György, a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă, că înființarea acestei secțiuni nu este întâmplătoare, ci vine ca urmare a propunerii unor membri ai CCI Covasna, din domeniul IT și Telecom.

„Această propunere este în consens cu noua viziune a conducerii Camerei, și anume, crearea unor secțiuni funcționale, care să vină în întâmpinarea nevoilor reale ale membrilor săi, ale întreprinzătorilor din județul Covasna, în general. Noi, în momentul de față avem niște secțiuni formale și vrem să schimbăm aceste secțiuni, să avem într-adevăr niște secțiuni care funcționează (…) Am mai avut o solicitare din partea celor din domeniul construcțiilor. Urmează să înființăm o secțiune și a celor din domeniul construcțiilor. Asta înseamnă că acei antreprenori vor să lucreze împreună și văd beneficiile acestei ”umbrele”, care este Camera de Comerț și Industrie Covasna”, a explicat președintele CCI Covasna.

Ședința de constituire a Secțiunii IT și Telecom a avut loc marţi, în prezența membrilor CCI Covasna – reprezentanți din domeniul IT& TELECOM, dar și a reprezentanților firmelor din domeniul IT& TELECOM, care nu sunt membri ai Camerei și care nu au avut drept de vot. În cadrul ședinței s-au formulat propuneri privind activitatea Secțiunii și a fost ales președintele acesteia, domnul Bihari Béla, reprezentantul firmei GNOME Design SRL.

„Ideea acestei secțiuni s-a născut dintr-o discuție cu dl. Csenteri Levente, directorul COMBRIDGE SRL. Am discutat despre nevoia de colaborare în domeniul proiectelor. Știm foarte bine că domeniul IT este unul cu o creștere foarte rapidă și am simțit nevoia să identificăm măcar ce fel de firme sunt aici în Covasna și în regiune, ce activități avem, dacă putem să realizăm proiecte comune (…)”, ne-a spus marți, în cadrul conferinței de presă, președintele Secțiunii, Bihari Béla.

Printre ideile de bază privind activitatea Secțiunii se numără: colaborarea în domeniul proiectelor, în sensul realizării unor proiecte comune pentru atragerea de surse de finanțare nerambursabile pentru activități desfășurate în interesul membrilor grupului (de ex. pregătirea de specialiști); dezvoltarea de parteneriate pentru accesarea unor contracte complexe care necesită resurse diverse de care nu poate dispune un singur competitor (de exemplu un contract care impune atât rețelistică, cât și hardware precum și un software la comandă), sau a unor parteneriate în vederea realizării unor proiecte ce servesc interesul comun al membrilor (servicii complexe care ajută la promovarea integrată a serviciilor membrilor secțiunii). De asemenea, se au în vedere inițiative legislative pentru îmbunătățirea legislației din domeniul IT și telecomunicații; distribuirea temporară de resurse umane între membrii grupului (pentru ajutor reciproc în vederea prevenirii blocajelor în cazul creșterii temporare a volumului de lucru la unii dintre membrii grupului); organizarea de cursuri de pregătire și traininguri în domenii de interes pentru membrii secțiunii.

 

Ana Alina Costache

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail