Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) şi-a exprimat ieri îngrijorarea faţă de „agresiunile” la care sunt supuşi copiii şi a susţinut că numărul extrem de mare de copii agresaţi de câinii fără stăpân reprezintă un semnal de alarmă.
„Federaţia doreşte să atragă atenţia autorităţilor publice asupra responsabilităţii pe care acestea o au în protecţia şi promovarea drepturilor copilului. Discuţiile derulate în jurul decesului copilului de patru ani muşcat de câini încalcă grav drepturile copilului: protejarea intimităţii, protecţia împotriva oricărei forme de abuz şi alte drepturi extrem de importante. Numărul extrem de mare de copii agresaţi de câinii comunitari este un semnal de alarmă şi credem că (…) este necesară o asumare a responsabilităţilor şi mai ales asumarea unor măsuri de prevenire”, susţin reprezentanţii organizaţiei, conform unui comunicat de presă remis AGERPRES.

Totodată, FONPC, reprezentată de 75 de ONG-uri membre, atrage atenţia asupra faptului că autorităţile publice „au marginalizat” în ultima perioadă drepturile copilului, „neglijând” măsurile la nivel comunitar privind prevenirea abuzurilor asupra copiilor şi măsurile de protecţie.

AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail