Au început înscrierile pentru cea de-a XI-a ediție a Festivalului Gastronomic „Parada cârnaților”.

Ajunsă la cea de a XI-a ediţie,”Parada cârnaților” are loc pe 5 octombrie (a.c.), la Sfântu Gheorghe și urmărește, în principal, promovarea gastronomiei locale.

Festivalul este organizat de Asociația Întreprinderilor Mici și Mijlocii Covasna (ASIMCOV), în colaborare cu Asociaţia Unităţilor Hoteliere şi Restaurante Sfântu Gheorghe (SVESZ) și Ordinul Cavaleresc Gastronomic „La Foc Liber”. Consiliul Judeţean Covasna, Consiliul Local Sf. Gheorghe și Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului sunt parteneri ai evenimentului. Festivalul este susținut, de asemenea, de numeroși sponsori.

Organizatorii se așteaptă la participarea a peste 50 de echipe din țară, dar și din străinătate. Directorul executiv al Asociaţiei Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Covasna (ASIMCOV), domnul Vajda Lajos, ne-a spus ieri că la eveniment și-au anunțat deja participarea echipe din Ungaria.

Conform regulamentului concursului, echipele vor fi formate din maximum patru persoane. În schimbul unei taxe de participare, acestea vor primi o masă, un vas de plastic, 10 kg de carne, şorţuri, 15 m membrană, banderole şi șase bilete pentru „suporteri”.

Potrivit regulamentului, fiecare echipă va preda juriului un cârnat de 50 cm pentru evaluare.  Pe lângă pregătirea preparatelor, participanții vor trebui să acorde atenție și decorării mesei, deoarece juriul va puncta echipa și pentru costum și organizare, buna dispoziție, pregătirea ingredientelor pentru preparate, amenajarea mesei (decor, produse tradiţionale, originalitate), procesul de preparare a cârnaţilor, aspectul şi gustul acestora. La final, fiecare echipă va primi diplomă de participare, iar cele mai bune vor fi premiate.

Potrivit regulamentului, înscrierile se mai pot face până spre sfârșitul acestei luni. Informații suplimentare pot fi obținute accesând site-ul www.paradacarnatilor.ro.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail