Până pe 1 octombrie (a.c.), cadrele didactice care doresc să predea elevilor un opțional despre antreprenoriat, profesie și carieră, finanțe personale sau educație pentru sănătate se pot înscrie pentru a derula gratuit unul din programele educaționale ale organizației Junior Achievement Romania.
Într-un comunicat de presă emis ieri redacției noastre de către reprezentanții organizației se arată că „făcând pionierat în educația economică și antreprenorială, Junior Achievement România derulează programe și proiecte educaționale learning by doing pentru tineri (6-24 ani) în peste 1.000 de instituții de învățământ preuniversitar și universitar anual, în baza unui parteneriat cu Ministerul Educației. Organizația oferă programe educaționale pe cinci arii principale de educație: antreprenoriat și afaceri, profesie și cariera, finanțe și servicii financiare, etică și responsabilitate, sănătate și viață activă”.
Manuale gratuite pentru profesor și elevi, training și consultanță
Conform comunicatului, „cadrele didactice beneficiază de materiale gratuite la clasă, precum manuale pentru profesor, cât și pentru elevi, materiale auxiliare, training și consultanță la implementare, instrumente de evaluare pe parcursul programului și certificate care atestă participarea la program, toate aceste materiale fiind susținute financiar integral de comunitatea de afaceri din România”. De asemenea, organizația asigură training de specialitate pentru profesori, facilitează accesul consultanților voluntari din companii și instituții la clasă pentru activități practice cu elevii și organizează competiții naționale și internaționale de-a lungul întregului an școlar.
Potrivit comunicatului, în anul școlar 2012-2013, aproape 150.000 de elevi și 2.400 de profesori din mai mult de 1.000 de instituții de învățământ din 350 de localități din România au participat la 48 de programe ale Junior Achievement România derulate în școală. Și cadre didactice din județul Covasna au participat la astfel de programe:
„Elevii au manifestat interes pe toată perioada parcurgerii programului, mai ales că majoritatea proveneau din familii care și-au dezvoltat propriile afaceri. Părinții i-au ajutat să descopere noi informații legate de noțiunile discutate la clasă, iar proiectele alcătuite de elevi au fost mereu o reușită colaborare între elevi, școală și familie.” – a declarat, potrivit comunicatului, un cadru didactic de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului, participant în programele JAR în anul școlar trecut.
„Programul a avut un impact pozitiv asupra elevilor, contribuind în mare măsură la conștientizarea importanței educației în viața lor, chiar dacă părinții sunt foarte rezervați în ceea ce privește continuarea studiilor acestora, din cauza situației materiale precare”, a declarat, conform comunicatului, un cadru didactic de la Școala Gimnazială din Vâlcele, participant în programele JAR în anul școlar precedent.
Reprezentanții organizației au anunțat că termenul limită pentru înscriere pentru a beneficia gratuit de unul din programele educaționale este 1 octombrie 2013, în limita locurilor disponibile. Oferta programelor JAR și alte informații pot fi aflate accesând www.jaromania.org/profesori. Pentru înscrieri poate fi contactată Alice Duţu, e-mail: [email protected].
M.D.C