Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru, în colaborare cu Asociaţia Clusterelor din România CLUSTERO şi clusterul Green Energy organizează vineri, la Covasna, cea de-a treia ediţie a Conferinţei Internaţionale a Clusterelor.

Evenimentul va avea loc la Hotel Hefaistos din Covasna, în data de 6 septembrie 2013, începând cu ora 11.00. Potrivit unui comunicat de presă al ADR Centru,  conferinţa îşi propune să reunească clustere din România, Ungaria, Austria, dar şi din alte ţări din Europa, printre temele comune de dezbatere numărându-se: legislaţia europeană privind sprijinirea şi finanţarea clusterelor, cooperarea între clustere, internaţionalizarea clusterelor, programe de finanţare pentru integrarea firmelor în lanţurile de furnizori sau clustere etc.

Conform comunicatului, „firmele din regiune, dar şi reprezentanţii administraţiei publice locale, Universităţile, Institutele de cercetare, Camerele de Comerţ şi alţi actori regionali implicaţi în dezvoltarea locală şi regională sunt invitaţi să afle mai multe despre avantajele oferite de structurile de tip cluster, precum şi despre serviciile de inovare şi internaţionalizare de care pot beneficia în cadrul Enterprise Europe Network” -cea mai mare reţea de sprijin pentru afaceri şi inovare din Europa, având peste 600 de reprezentanţi în toate regiunile statelor membre ale Uniunii Europene precum şi în ţări din Asia, America şi Africa.

Conform sursei citate,  scopul Enterprise Europe Network este de a facilita accesul firmelor la servicii de internaţionalizare a afacerii, inovare, informare, clusterele fiind un partener strategic al Enterprise Europe Network, în misiunea acesteia de a creşte competitivitatea regiunilor, de a crea o cultură a cooperării, de a stimula internaţionalizarea şi de a încuraja transferul de cunoaştere şi expertiză.
“ADR Centru este organizaţia care a înfiinţat primul cluster de cercetare din Regiunea Centru: clusterul RenERg EuReg şi este un membru activ în alte clustere înfiinţate în regiune: Green Energy, ETREC, Asociaţia Clusterelor din România. Serviciile noastre se adresează atât IMM-urilor membre sau nemembre în structuri de tip cluster, precum şi asociaţiilor de întreprinzători, organizaţiilor care asigură managementul clusterelor şi altor structuri de sprijin pentru afaceri”, a declarat, conform comunicatului, domnul Simion Creţu, director general ADR CENTRU.
Potrivit comunicatului, cei interesaţi se pot înscrie la eveniment până astăzi, 4 septembrie 2013, la următoarele coordonate: [email protected], fax. 0258818613.
informaţii suplimentare pot fi aflate accesând site-ul www.adrcentru.ro.

 

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail