Având în vedere apropiatele alegeri prezidenţiale programate în cadrul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Covasna, am decis ca, pentru  informarea alegătorilor, să aduc la cunoştinţa acestora  faptele de delapidare respectiv de furt din fondurile băneşti ale asociaţiei, petrecute sub preşedinţia lui Olah Iosif. În acelaşi timp consider că este de o importanţă majoră ca alegătorii să-şi exprime votul în deplină cunoştinţă de cauză, hotărând astfel şi cu privire la viitorul Asociaţiei Judeţene de Fotbal  (AJF) Covasna.

Cu alte cuvinte alegătorii, prin votul exprimat, vor decide dacă asociaţia va fi condusă de un preşedinte suspect de delapidare şi hoţie, sau de unul care procedează în conformitate cu atribuţiile ce rezultă din funcţia pe care o exercită.

În concret, este vorba de acţiunea infracţională petrecută sub preşedinţia lui Olah Iosif, constând în delapidarea din fondurile AJF Covasna  a unor sume de bani care, conform zvonurilor, depăşesc 200.000 lei

Suma pomenită  provine din contravaloarea avertismentelor şi eliminărilor dictate de arbitrii, respectiv din taxele de participare şi garanţiile percepute, care,  deşi au fost achitate de echipele participante, nu au fost evidenţiate în contabilitate, fiind astfel însuşite.

Cele afirmate mai sunt susţinute de starea de fapt documentată, potrivit căreia ex-preşedintele pomenit nu a predat către noua şi în acelaşi timp actuala conducere a  AJF Covasna  rapoartele de arbitraj şi ale observatorilor de joc, care au dispărut sau au fos distruse.

Deşi starea de fapt descrisă  poate să pară a fi doar suspectă, consider că trebuie tratată ca una real petrecută, având în vedere faptul că, dacă nu avea nimic de ascuns, fosta conducere putea şi trebuia să predea documentele pomenite precum şi pe cele contabile, către nou aleasa conducere!

Având în vedere faptul că distrugerea documentelor pomenite s-a făcut cu încălcarea prevederilor legale, astfel cum rezultă din adresa emisă de MAI prin Biroul Judeţean Covasna al Arhivelor Naţionale, am considerat că este datoria mea cetăţenească să sesizez DNA cu privire la actele infracţionale şi de corupţie, rezultând din distrugerea documentelor mai sus pomenite.

Sesizarea formulată constituie obiectul dosarului nr. 147/Vlll-1/2013.

 

Balassy András

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail