România le oferă tinerilor români plecaţi să studieze în străinătate şi care vor să lucreze în turism mult mai multe oportunităţi decât orice altă ţară din lume, a spus, miercuri, Dragoş Anastasiu, preşedintele Eurolines România la o conferinţă de specialitate.

„România chiar nu merită să fie vorbită de rău. Nu merită să o facem noi, românii, mai rea decât este de fapt. Expaţii români sunt cei care vorbesc cel mai frumos despre potenţialul României. Lipsa de iniţiativă este, poate, cea mai acută problemă a tinerilor. Cred că tinerilor de astăzi le lipseşte spiritul antreprenorial, iniţiativa. Duceţi-vă, studiaţi în străinătate, dar reveniţi să munciţi acasă pentru că este nevoie de un mix între tinerii care rămân să studieze aici şi cei care au o altă deschidere formată la universităţile din străinătate”, a spus Dragoş Anastasiu în deschiderea primului colocviu CAESAR „Turism în România 2030”.

Liga Studenţilor Români din Străinătate şi Clubul Young Skal au organizat primul colocviu al Centrului pentru Acces la Expertiza Studenţilor şi Absolvenţilor Români (CAESAR) „Turism în România 2030”, pentru definirea principalelor priorităţi de dezvoltare şi promovare a turismului.

„Turismul românesc este o poveste frumoasă din care vrem să facem şi noi parte. A lucra în turism nu este uşor, nicăieri în lume. Trebuie în primul rând pasiune pentru că, aşa cum am fost învăţaţi de profesionişti, cel puţin 20% din lucrurile pe care le doreşte un om au legătură cu turismul. Suntem, deci, responsabili de 20% din fericirea Planetei”, a spus Andrei Mihăilescu, preşedintele clubului Young Skal România, coorganizator al colocviului.

Young Skal este o organizaţie profesională non-profit care se adresează tuturor tinerilor cu studii în turism sau care lucrează în turism, hoteluri, leisure sau transport persoane. În prezent, Clubul Skal România numără 76 de membri, 14 dintre aceştia fiind membri fondatori. 

„România oferă posibilitatea dezvoltării personale. Plecaţi, vedeţi, dar nu uitaţi că România poate fi un loc în care puteţi trăi frumos. Nu uitaţi să fiţi ambasadorii pozitivi ai României”, le-a spus tinerilor Răzvan Pârjol, general manager al Companiei de Investiţii pentru Turism (CIT).

Evenimentul a inclus dezbateri, prezentări şi propuneri, reunind, pe lângă experţi consacraţi din industria turistică românească, cei mai buni studenţi şi absolvenţi români din ţară şi din străinătate, cu experienţă şi pregătire relevantă în domeniul turismului.

AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail