Trei dintre candidații care şi-au depus dosarele  pentru ocuparea postului  de manager al Teatrului „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe- regizorii Dan Ţopa, Traian Şoimu şi Gelu Badea-  susţin astăzi interviul  în fața Comisiei  de evaluare  din care fac parte Mihai Mălaimare, Cristian Mihăilescu, Carmen Croitoru, Petre Străchinaru, Niculina Țânțar, Rodica Pârvan și Marilena Profiroiu.

Potrivit Agerpres, viitorul manager al teatrului va avea un mandat de patru ani, iar, potrivit condiţiilor impuse în caietul de sarcini, va trebui să contribuie la diversificarea ofertei culturale a instituţiei, să atragă un număr mai mare de spectatori, să manifeste o mai largă deschidere către comunitatea locală, să realizeze cel puţin cinci premiere anual şi să se implice în atragerea de fonduri extrabugetare, inclusiv pentru reamenajarea clădirii fostului cinematograf  „Arta ”din Sfântu Gheorghe, unde va funcţiona viitorul sediu al teatrului.
Fostul director al teatrului Horaţiu Mihaiu a demisionat în urmă cu câteva luni în semn de protest faţă de modul de evaluare a activităţii sale manageriale de anul trecut şi a componenţei comisiei care l-a notat cu 6,67. Mihaiu a declarat că nota este “jignitoare” şi că niciunul dintre cei trei membri ai comisiei nu aveau capacitatea profesională de a-l evalua pentru că nu sunt specialişti în acest domeniu.
Mihaiu a mai fost director al Teatrului „Andrei Mureşanu” între anii 2007-2009, când a plecat tot prin demisie nemulţumit de condiţiile de lucru şi subfinanţarea instituţiei. Dealtfel şi alţi directori, printre care dramaturgul Radu Macrinici, criticul Doru Mareş şi regizorul Florin Vidamski, au plecat din teatru tot prin demisii invocând în principal acelaşi motiv, anume lipsa condiţiilor adecvate pentru desfăşurarea activităţii, inclusiv lipsa banilor.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail