Tânăra violonistă Hoos Hanna, elevă în clasa a X-a la Liceul de Artă “Plugor Sándor” din municipiu a obţinut premiul I la concursul de interpretare ”Tânărul Instrumentist”, ediţia a XIII-a, ce a avut loc, recent, la Braşov.

Hoos Hanna şi-a descoperit pasiunea pentru muzică încă din copilărie. De la 7 ani, s-a lăsat cucerită de magia viorii şi şi-a dedicat timpul studiului acestui instrument, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Potrivit tinerei, printre cele mai recente realizări ale sale se numără premiul I obţinut la concursul de interpretare ”Tânărul Instrumentist”, organizat de Liceul de Muzică „Tudor Ciortea” din Braşov, la sfârşitul lunii mai. Hoos Hanna a obţinut locul I şi la ediţia de anul trecut a acestui concurs.

„Sunt bucuroasă atât pentru rezultat, cât şi pentru echilibrul pe care l-am simţit atunci. Dar, sincer, nu particip pentru rezultat neapărat ci pentru a transforma acele emoţii în emoţii constructive şi pentru a încerca să scot tot ce e mai bun din mine, pentru a mă stăpâni şi a-mi umple gândurile şi sufletul cu tot ce e mai cald şi mai frumos din lume. În momentul în care cânt, simt că îmi deschid în mine un locşor minunat de iubire, credinţă şi pace…e un sentiment aparte, greu de descris, sincer. Deci, nu merg pentru premiu ci pentru a acumula experienţă şi pentru a –mi umple sufletul cu bucurie (…) Pe această cale, ţin neapărat să îi mulţumesc în primul rând mamei mele care mă sprijină cum poate şi care mereu înainte de vreun concurs, recital sau audiţie mă încurajează, îmi dă putere şi mă face să mă simt stăpână pe mine şi pe sentimentele mele lăuntrice.  Iar apoi ţin să îi mulţumesc doamnei mele de vioară, Simon Rodica, cea care mi-a pus degetele pe vioară şi m-a susţinut mereu. De asemenea, doresc să îi mulţumesc doamnei corepetitoare Pavel Gina-Mihaela, profesorilor care m-au învăţat şi m-au îndrumat până acum şi tuturor persoanelor care mă susţin şi mă încurajează mereu! Mă înclin cu mulţumiri în faţa dumneavoastră !”, a spus Hoos Hanna.

Pentru acest concurs, tânăra se pregăteşte de mai multă vreme. „Am pregătit pentru acest concurs W.A. Mozart Concertul Nr.3 p.II-II şi J. Brahms-Scherzo, cu doamna profesoară Rodica Simon. Pregătim acest repertoriu încă de la începutul acestui an şcolar”, a precizat Hanna.

Tânăra ne-a spus că momentan se pregăteşte pentru un alt concurs, ce va avea loc la sfârşitul acestei luni, la Sibiu. „Acum mă mai aşteaptă încă o competiţie în perioada 28-29 iunie (a.c.), după ce luăm vacanţa, la Sibiu. Este vorba despre Concursul Naţional de Interpretare Instrumentală intitulat “Timotei Popovici”- corzi grave, ediţia a XI-a”, a mai spus Hoos Hanna.

A.C.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail