Un teren de tenis, unul pentru sporturi extreme şi un altul de mini-golf vor fi amenajate până la sfârşitul acestui an în staţiunea Şugaş-băi, de lângă Sfântu Gheorghe.
Viceprimarul municipiului, Sztakics Eva, a declarat că terenul de tenis este aproape finalizat, iar în momentul de faţă se lucrează la terenul pentru sporturi extreme. Intenţia autorităţilor este de a inaugura anul acesta noile spaţii de sport şi agrement, inclusiv terenul de mini-golf.
Sztakics Eva a mai spus că în paralel se lucrează şi la reabilitarea exterioară a clădirii băii termale şi a restaurantului, care vor fi date în folosinţă anul viitor.
Autorităţile locale au început să investească în staţiunea Şugaş Băi în urmă cu aproape trei ani, după ce au achiziţionat de la un om de afaceri braşovean mai multe active turistice lăsate în paragină după privatizare. Pentru acest proiect ce vizează infrastructura sportivă şi de agrement se vor investi în total aproape 6,5 milioane de lei.
În urmă cu doi ani în staţiunea Şugaş Băi, aflată la aproape opt kilometri de municipiul Sfântu Gheorghe, a fost inaugurată o nouă pârtie de schi în lungime de 250 de metri, destinată copiilor şi începătorilor, şi un centru SPA construit din fonduri europene prin programul ‘Drumul apelor minerale’. Centrul dispune de două bazine, unul cu apă rece şi unul cu apă caldă, băi turceşti, saune finlandeze, o sală de fitness şi o cafenea.
Vara trecută, în staţiunea Şugaş Băi a fost amenajate şase izvoare cu apă minerală şi au fost puse în funcţiune o mofetă şi un bazin în aer liber.
Autorităţile locale vor să amenajeze şi un parc cu animale sălbatice în apropierea staţiunii, pe o suprafaţă de aproape 20 de hectare. Potrivit studiului de fezabilitate, viitorul parc va fi populat cu aproape 80 de animale sălbatice din şapte specii specifice zonei, respectiv cerbi carpatini şi cerbi lopătari, căpriori, mistreţi, vulpi, mufloni şi iepuri. Aici vor fi construite mai multe foişoare de observaţie pentru ca turiştii să poată vedea animalele în mediul lor natural, precum şi două bordeie de pândă tradiţionale săpate în pământ. Parcul va avea un traseu de vizitare în lungime de aproape doi kilometri şi va fi deschis pe tot parcursul anului.
Conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe apreciază că acest proiect va contribui la diversificarea ofertei turistice a judeţului şi va atrage un număr mai mare de vizitatori.
Oana Mălina Negrea/AGERPRES