Lucrătorii  Postului de Poliţie Comunal Breţcu au fost sesizaţi, vineri, de un localnic, cu privire la faptul că în urmă cu două zile, după-amiază, în timp ce se afla în bucătăria locuinţei sale, persoane necunoscute au pătruns în holul casei  şi au sustras mai multe alimente şi legume, dintr-un frigider.

Mai mult, acesta a reclamat faptul că în noaptea de 05/06 mai, persoane necunoscute au pătruns în grajdul de animale şi  au sustras un ham din piele, pentru un cal. Bărbatul i-a surprins pe autori „în flagrant”, iar aceştia au sărit gardul împrejmuitor al curţii şi au fugit, abandonând hamul. Cu această ocazie, partea păgubită a pierdut şi un telefon mobil, pe care nu  l-a mai găsit nici până în prezent.

Cu ocazia cercetărilor şi verificărilor efectuate de către poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Comunal Breţcu, autorii furtului au fost identificaţi în persoana numiţilor T. F. şi P.G., ambii fără ocupaţie, din comuna Breţcu.

Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate şi predat părţii păgubite, în cauză cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

•Ÿ

În timpul efectuării serviciului de patrulare pe raza comunei Aita Mare, vineri, la  puţin timp  după miezul noţii, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie l-au identificat în flagrant pe numitul Z. M. din satul Belin Vale, care ducea de căpăstru un cal. Fiind întrebat de provenienţa  aimalului, acesta a recunoscut că l-a furat  de la o stână de pe raza satului Aita Seacă, unde a lucrat ca zilier, şi că  că intenţiona să-l vândă.

Calul a fost predat părţii păgubite, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

(IPJ Covasna)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail