Angajaţii hotelului „Montana” din staţiunea Covasna au renunţat la mitingul de protest programat ieri, după ce conducerea societăţii le-a achitat salariile restante pe luna aprilie.
Liderul Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, a declarat ieri, pentru AGERPRES, că a avut recent o întrevedere cu un reprezentant al societăţii care administrează acest hotel, în cadrul căreia a prezentat doleanţele salariaţilor, respectiv semnarea contractului colectiv de muncă, achitarea salariilor restante şi acordarea tichetelor de masă. De asemenea, a cerut revocarea din funcţie a managerilor hotelului, care, potrivit acestuia, ar fi refuzat să recunoască legitimitatea sindicatului şi să poarte discuţii.
„Deocamdată situaţia este dezamorsată, s-au achitat salariile pe luna aprilie şi aşteptăm răspuns la celelalte solicitări ale noastre. Dacă nu vom primi, atunci vom continua protestele”, a spus Vasile Neagovici.
Sindicatul Sanitas a dat săptămâna trecută un ultimatum conducerii hotelului pentru plata salariilor restante, ameninţând că, până la soluţionarea revendicărilor, vor fi organizate săptămânal acţiuni de protest.
Neagovici a mai spus că a înştiinţat conducerea Confederaţiei Sindicale „Frăţia” despre situaţia de la Covasna, menţionând că hotelul „Montana” face parte din portofoliul Sind Tour Trading, deţinut de această confederaţie, dar este administrat de o firmă timişoreană care în anul 2011 a preluat activele sub contract de management, pentru o perioadă de nouă ani.
Neagovici a catalogat drept „penibil şi ruşinos” ce se întâmplă la hotelul Montana, pentru că practic, din cauza firmei intermediare, sindicatul a ajuns să se lupte pentru drepturile sindicaliştilor într-o societate aflată în patrimoniul sindicatelor.
„Noi ar trebui să fim un exemplu în ce priveşte respectarea drepturilor sindicaliştilor. E penibil şi ruşinos că trebuie să mă lupt pentru drepturi într-o societate care aparţine celei mai mari confederaţii sindicale din ţară”, a spus Vasile Neagovici.
Oana Mălina Negrea/AGERPRES