Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) a marcat ieri, pentru a patra oară în cei opt ani de la înfiinţare, ziua aniversară.
Cu acestă ocazie, la sediul DGA s-a organizat un moment festiv, prilej cu care au fost felicitaţi mai mulţi funcţionari ai ministerului, care, pe parcursul anului 2012, au dat dovadă de probitate si au sesizat Direcţia Generală Anticorupţie cu privire la intenţia unor cetăteni de a-i mitui. La nivel local, cu ocazia acestei zile, lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Covasna, în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Covasna au distribuit în rândul cetăţenilor, în mai multe locaţii publice situate pe raza municipiului Sfântu Gheorghe, pliante ce conţin mesaje anticorupţie.
Activităţile desfăşurate la nivel local, cu prilejul acestei zile, au avut ca scop informarea cetăţenilor cu privire la riscurile implicării în fapte de corupţie, şi se înscriu în cadrul activităţilor desfăşurate în Proiectul „Plateşte zero pentru ce ţi se cuvine!” derulat de Asociaţia Pro Democraţia în parteneriat cu Direcţia Generală Anticorupţie si finanţat de fundatia Hanns Seidel Stiftung Romania.
Societatea civilă, şi nu numai, are dreptul dar si obligaţia civică să sesizeze faptele de corupţie săvârşite de personalul M.A.I., în scris ( Bucureşti, Şos Olteniţei, nr.390A, sector 4), prin e-mail ([email protected]) sau la linia telefonică gratuită Tel Verde (0800.806.806), care a fost lansată odată cu operaţionalizarea Direcţiei Generale Anticorupţie şi care s-a dovedit un instrument de lucru foarte util în relaţia cu cetăţenii.
La nivel local, Direcţia Generală Anticorupţie este reprezentată prin Serviciul Judeţean Anticorupţie Covasna, al cărui sediu se află pe strada Korosi Csoma Sandor, nr. 16 din mun. Sfântu Gheorghe, telefon/fax 0267307490, e-mail [email protected] .
Direcţia Generală Anticorupţie promovează în activitatea pe care o desfăşoară obiectivitatea, realitatea, legalitatea şi deplina responsabilitate în acţiunile sale.
De la operaţionalizare şi până în prezent, ea se legitimează cu rezultate constant bune, activitatea bazându-se nu pe numărul de inculpaţi şi de dosare penale, ci pe protejarea funcţionarului corect şi pedepsirea celui care încalcă legea.
Ca şi structură specializată a ministerului, dorim să reafirmăm că vom acţiona cu o determinare sporită în direcţia prefigurării unui mediu de integritate corespunzător la nivelul personalului Ministerului Afacerilor Interne.
SERVICIUL ANTICORUPŢIE COVASNA