Locuitorii comunei Ozun, şi nu numai, au sărbătorit cea dea X-a ediţie a „Zilelor Comunei Ozun”, la sfârşitul săptămânii.
Începute în seara zilei de vineri, cu un program de chansonete, operete şi musicaluri, acestea au continuat pe parcursul zilelor de sâmbătă şi de duminică cu o multitudine de programe sportive, culturale şi artistice, dintre care amintim: demonstraţia pompierilor voluntari din Ozun; minifotbal, demonstraţie de aerobic, dansuri populare maghiare, muzică populară şi dansuri populare româneşti, muzică corală, cocert oferit de binecunoscuta interpretă Dancs Annamari şi concert al Formaţiei Piramis, muzică de fanfară, discotecă în aer liber.
„Voineştenii” din Covasna, la Ozun
În acest an, cu sprijinul Asociaţiei pentru Dezvoltare Comunitară Durabilă „ALUTUS” al cărei preşedinte este Cătălin Lazăr, pe scena celei de a X-a ediţii a „Zilelor comunei Ozun” au evoluat membrii Ansambului „Voineştenii” din Covasna îndrumaţi de Ana şi Ioan Sandulea, care au prezentat un minunat program artistic de cântece şi dansuri populare româneşti. Chiar înainte ca artiştii din Covasna să urce pe scena din Ozun, din norii negrii de deasupra comunei a început să plouă torenţial. Însă, ca printr-o minune, înainte de începerea spectacolului acestora norii au dispărut şi au făcut loc soarelui care a strălucit pe cerul albastru… ce-a fost brăzdat de un frumos curcubeu. Şi-aşa cum spunea Anicuţa Sandulea, în prima sa melodie interpretată: „Am venit cu voie bună/ Să petrecem împreună/Om petrece şi-om juca/Inima ne-om bucura”, spectatorii români şi maghiari, laolaltă, au ascultat cu mare drag melodiile interpretate de cea mai mică artistă a Ansamblului precum şi de Alexandra Bârlă şi Alexandru Baciu, şi-au urmărit cu multă bucurie dansurile prezentate de copii şi tinerii din Covasna. Ieri după amiază, pe scenă au urcat şi artiştii Ansambului „Izvoraşul” al Casei de Cultură municipală Sfântu Gheorghe, coordonaţi de prof. Rapolti Istvan, care au prezentat dansuri populare româneşti.
Ozunul mai bogat cu trei „Cetăţeni de onoare”
La ediţia din acest an a „ Zilelor Ozunului” au fost invitaţi şi au luat parte patru delegaţii din cele opt localităţi înfrăţite cu comuna covăsneană, printre acestea numărându-se oapeţii din comuna Sarichioi, judeţul Tulcea, din oraşele Tolna şi Nagykata şi din localitatea Alsotold, din Ungaria. Pentru impicarea şi pentru sprijinul acordat comunităţilor din Ozun, de-a lungul mai multor ani, prin decizie a Consiliului Local au fost acortate 3 titluri de „Cetăţeni de Onoare” ai comunei Ozun, primarilor din Tolna, Nagykata şi Alsotold.
Maria Graur