Directorul Casei judeţene de Asigurări de Sănătate (CAS) Covasna, Ghiţă Drăgoiu, a declarat că la nivelul judeţului Covasna  au fost semnate 244 de contracte.

Din totalul lor 5 sunt încheiate cu spitale, din care unul privat, 106 cu medici de familie, 36 cu farmacii, 14 cu ambulatorii de specialitate, etc. Potrivit acestuia, în termenul stabilit CAS Covasna nu a încheiat niciun contract cu cabinetele stomatologice din judeţ, în vederea decontării serviciilor medicale, precizând că „acest lucru va fi posibil numai în cazul în care vor fi găsite fonduri şi vor fi alocate, la rectificarea bugetară”.

Directorul CAS a menţionat că la semnarea contractelor cu unităţile spitaliceşti din judeţ a fost luat în calcul indicele de complexitate medicală (ICM) aferent anului 2012, superior celui ce a fost propus, iniţial, în contractul cadru pe anul în curs.

„Am împărţit în aşa fel fondurile încât să ne ajungă până în luna septembrie, iar la rectificarea bugetară vom face acte adiţionale” a precizat Ghiţă Drăgoiu.

Maria Graur

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail