Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” din Sfântu Gheorghe şi-a deschis ieri porţile. În cadrul ediţiei a XI-a a festivităţilor „Constantin Brâncuşi”, elevii şi cadrele didactice ale Liceului au pregătit o suită de manifestări la care au fost invitaţi să ia parte personalităţi ale oraşului precum şi colegii din celelalte şcoli din municipiu.
Ieri, de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, dascălii şi elevii Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuşi” din Sfântu Gheorghe şi-au omagiat patronul spiritual, printr-o mulţime de activităţi. Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc la ora 13.00, când, în prezenţa a numeroşi invitaţi, printre care şi personalităţi ale județului, s-a ţinut slujba de pomenire a lui Constantin Brâncuşi.
Programul evenimentului a fost foarte bogat, pe parcursul întregii zile desfăşurându-se o mulţime de activităţi. Dintre acestea amintim concursul anual „Constantin Brâncuşi- creator de artă, deschizător de drumuri în sculptura modernă”, la care au luat parte şi oaspeţii veniţi de la un liceu din Chişinău; lansarea numărului omagial al revistei şcolii „Aventura cunoaşterii”, programul realizat în parteneriat cu Şcoala Specială din Sfântu Gheorghe – „Împreună – un model de prietenie şi diversitate”; demonstraţia de coafură şi machiaj pentru ocazii speciale, cu tema „Anotimpurile”; parada modei şi a coafurilor realizată în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Nicolae Colan”.
De asemenea, au fost organizate mai multe expoziţii. Cei prezenţi au putut vizita expoziţia de icoane şi ouă încondeiate, expoziţia de creaţie, expoziţia de fotografie şi de citate aparţinând lui Constantin Brâncuşi, expoziţia cu diplomele şi parteneriatele şcolii, expoziţia firmelor de exerciţiu, organizată în colaborare cu Liceul Tehnologic „Berde Aron”; expoziţia de artă culinară, de cofetărie- patiserie şi cocktail-uri. De asemenea, pentru absolvenţii claselor a VIII-a din municipiu a fost organizată expoziţia culinară cu titlul „Şi gastronomia este o artă”. În plus, nu au lipsit activităţile sportive – fotbal, tenis de masă; concursul de şah, demonstraţia de judo şi arte marţiale.
Şi, ca în fiecare an, au fost prezentate şi momente artistice susţinute de către elevii Liceului Tehnologic precum şi de către elevii şcolilor partenere. Dintre acestea amintim montajul literar- artistic „Vino-n codru la izvorul”; programul de dans popular românesc susţinut de Ansamblul de tradiţii populare şi datini din Vâlcele; dansurile populare româneşti prezentate de Ansamblul „Izvoraşul” al Casei Municipale de Cultură şi programul prezentat de către grupul cultural- artistic al şcolii.
În paralel s-a derulat şi Târgul Educaţional, în cadrul căruia a fost promovată oferta curriculară pentru anul şcolar 2013- 2014.
Ana Alina Costache