Autorităţile covăsnene vor să construiască un complex de locuinţe pentru medici în municipiul Sfântu Gheorghe, în parteneriat cu Fundaţia Studium din Târgu Mureş.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamas Sandor, a declarat ieri, pentru AGERPRES, că această fundaţie este dispusă să realizeze un complex de şase locuinţe, compus din trei garsoniere şi trei apartamente cu două camere, iar în acest scop a solicitat autorităţilor locale un teren dotat cu toate utilităţile necesare, respectiv canalizare, apă, curent electric, gaz metan.

„Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a reuşit să atragă aproape 30 de rezidenţi, dar pentru a-i determina să se stabilească aici sau pentru a-i determina pe cei plecaţi la studii să se întoarcă acasă este important să le oferi ceva în plus, cum ar fi o locuinţă (…). Avem posibilitatea de realiza acest proiect în parteneriat public-privat cu Fundaţia Studium, care a construit astfel de locuinţe de serviciu şi la Târgu Mureş”, a precizat Tamas Sandor.

Potrivit acestuia, proiectul va fi supus luna viitoare aprobării plenului Consiliului Judeţean.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail