În urma solicitării primite din partea reprezentanţilor Sistemului de Gospodărire al Apelor (SGA) Covasna, agenţii de proximitate din cadrul Biroului Ordine Publică al Poliţiei Municipiului Sf. Gheorghe, în colaborare cu inspectori din cadrul SGA  au organizat o acţiune pe linia Legii Apelor nr. 107/1996, în cursul zilei de marţi, ocazie cu care au  fost verificate  un număr de cinci  exploataţii agricole (stâne) amplasate în apropierea râului Olt.

Pentru nerespectarea prevederilor legale cu privire la păşunatul în zonele de protecţie a cursurilor de apă, au fost aplicate  două sancţiuni contravenţionale în valoare de 14.000 lei.

La începutul acestei săptâmâni, marţi, lucrătorii Poliţiei Oraşului Întorsura Buzăului, ai Secţiei 5 Poliţie Rurală Întorsura Buzăului şi jandarmi din cadrul I.J.J. Covasna, în colaborare cu lucrători din cadrul Gărzii Financiare Covasna au efectuat o acţiune în târgul de animale de pe raza oraşului. Cu acesată ocazie au fost verificaţi un număr de 19 agenţi economici precum şi 14 autovehicule care transportau marfă. De asemenea a fost verificată provenienţa animalelor la 5 producători particulari.

Iar pentru că au fost consatate încălcării ale legii, organele de control au întocmit  20 de procese verbale de contravenţie, în valoare totală de 59.170 lei. (M.D.C.)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail