Trei poştaşi din judeţul Covasna au acceptat să semneze actele adiţionale la contractele de muncă, prin care li se reduce norma de lucru şi implicit salariul.

Liderul sindicatului poştaşilor din judeţ, Cornel Radu a declarat ieri pentru AGERPRES că aceştia ,,nu au mai rezistat presiunilor” şi au cedat. Acesta a mai spus că poştaşii din judeţul Covasna nu au intrat în grevă, dar sunt foarte nemulţumiţi de măsurile care li se impun şi nu exclude posibilitatea de a se ralia poştaşilor din ţară care au declanşat deja acţiuni de protest.

„Noi nu am intrat în grevă, nu am vrut să fiu eu cel care îi pornesc, dar suntem solidari cu colegii din ţară care protestează (…) Vă pot spune că oamenii sunt foarte supăraţi, e o bătaie de joc. Se fac presiuni să semnăm actele adiţionale, să semnăm reducerea programului de lucru, deci să ne tăiem singuri craca de sub picioare. Trei poştaşi din mediul rural n-au mai rezistat şi au semnat”, a spus Cornel Radu.

Potrivit acestuia, aproape 70 de postaşi din mediul rural vor fi afectaţi de reducerea normei de lucru de la opt, la şase sau patru ore e zi, în condiţiile în care volumul de muncă va rămâne acelaşi.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail