Prin intermediul rețelei Eures sunt disponibile în această perioadă mai multe locuri de muncă vacante în țări ca Norvegia, Danemarca, Ungaria, Belgia sau Lituania.

Spre exemplu, în Norvegia sunt disponibile 40 de posturi de ghid turistic. Conform informațiilor publicate pe site-ul Eures, http://eures.anofm.ro/, solicitanții trebuie să fie interesați de cultura, istoria și geografia norvegiană, să cunoască limba engleză, germană și spaniolă (nivel C1 la C2), un avantaj având cei care cunosc și limba rusă, franceză, italiană (nivel B2 la C2). Se precizează că persoanele cu studii superioare (minim 1 an la nivel de universitate) vor avea prioritate.

Candidații selectați vor trebui să participe la un program de instruire (curs on-line, plus un curs pe site-ul norvegian). Salariul oferit este de aproximativ 23 de euro brut, pe oră. Termenul limită pentru aplicare este în 07.05.2013.

În Danemarca sunt oferite 21 de posturi pentru medici specialiști (5 medici radiologi și câte 2 posturi pe specialitățile: radiologie mamară, patologie, neurologie, nefrologie, endocrinologie, gastroenterologie, pulmonologie, medicină internă). Locurile de muncă sunt în spitalele din cele 5 regiuni ale țării. Cei interesați trebuie să aibă experiență în domeniul respectiv ; abilități de cooperare și să cunoască limba engleză sau germană foarte bine. Salarizarea se va realiza conform contractului colectiv în domeniu- salariul de pornire în primele luni fiind de aproximativ 6000-7000 euro brut lunar; sumă ce se se majorează, în funcție de calificare, experiență și funcție. Termenul limită de aplicare este 20 iunie a.c.

Belgienii oferă un post de cercetător științific (în bacteriologie, microbiochimie, farmacologie), oferind un salariu atractiv. Termenul limită pentru aplicare este 30.05.2013.

În Ungaria se oferă un post de vânzător vignette autorstradă. Cei interesați trebuie să cunoască limba română și limba maghiară, să aibă studii liceale sau universitare. Salariul oferit este 70000 forinți, brut, lunar. Termenul limită de aplicare este 30.05.2013. Tot în Ungaria, se oferă un post de recepționer. Candidații trebuie să aibă studii superioare în domeniu și să cunoască limba română și limba maghiară. Salariul brut lunar este de 140.000 forinți, termenul limită de aplicare fiind tot 30 mai (a.c.).

Informații suplimentare pot fi obținute accesând site-ul Eures, http://eures.anofm.ro/

Directorul executiv al Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă  (AJOFM) Covasna, Kelemen Tibor, a declarat, recent, că în evidențele Agenției figurează 14 persoane care doresc să lucreze în străinătate. „În momentul de faţă avem 14 persoane în evidenţă care doresc să lucreze în străinătate. Acestea provin din categoria de vârstă 26- 45 de ani (10 persoane din cele 14), o singură persoană face parte din categoria peste 45 de ani, celelalte sunt sub 25 de ani, (3 persoane)”, a declarat directorul executiv AJOFM.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail