Sfântu Gheorghe – Capitala Culturală a Ţinutului Secuiesc, Biblioteca Judeţeană „Bod Péter”, Kónya et Kónya Ponopol şi Ceainăria Tein organizează duminică, 21 aprilie, începând cu ora 17,  evenimentul literar şi muzical „Intercultural la plural”.

Invitaţii evenimentului din ciclul Cafenea culturală găzduit de Ceainăria Tein sunt autorii Vlad Moldovan, Stelian Müller şi Szántai János, membrii cenaclului  literar „Nepotu’ lui Thoreau” din Cluj Napoca. Cercul s-a înființat în urmă cu cinci ani, fiind unul dintre cele mai dinamice cencaluri literare din Ardeal. În cadrul său au susținut lecturi majoritatea exponenților „douămiismului” și noilor promoții de scriitori, dar și reprezentanți ai generațiilor literare mai vechi.

Cafenea culturală III. se desfăşoară sub patronajul redactorului-şef al revistei „Cimbora” Farkas Kinga şi al directorului Bibliotecii Judeţene „Bod Péter”, Szonda Szabolcs.

În seara de 21 aprilie, de la ora 21 va urca pe scenă Luiza Zan (voce), Jimmy Cserkész (chitară), Áron Ferenz (percuţie). Luiza Zan promite acorduri cadențate, dar rafinate, de chitară, ce se împletesc armonios cu vocea pătrunzătoare a Luizei, creând o atmosferă plăcută de visare. Considerată cea mai bună voce de nu-jazz din România, Luiza Zan nu încetează să exploreze diverse genuri muzicale, dovedîndu-și calitățile vocale extraordinare alături de artiști talentați din întreaga lume. Cântările ei pline de pasiune și poezie revarsă peste public vibrații pozitive.

Vlad Moldovan

Atât volumul său de debut, cât şi recenta sa carte a fost distins cu premiul de excelență de către Editura Cartea Romanească. În volumul său de poezii, apărut anul trecut, intitulat „Dispars” (adjectiv creat de autor pentru a descrie lumea de astăzi) mixează cotidianul în poeme precum un adevărat DJ. Este considerat un poet post postmodern de către critici, adică un autor care ştie că nu poate să zică nimic nou, dar prin combinaţia componentelor existente poate crea ceva de efect.

Stelian Müller

Poetul din Reghin a debutat în anul 2003 în  revista literară „Vatra” apărut la Târgu Mureş, iar în anul 2011 a publicat două volume:  Aerostat şi Scrisori. Scrierile sale apar periodic în revistele Vatra, Tribuna, Echinox, Familia, Helikon, Feed Back.

Szántai János

Primele sale scrieri sunt publicate în 1990 de către  Lászlóffy Aladár în revista Helikon din Cluj-Napoca. Între anii 1999–2001 a fost redactorul-şef al revistei pentru tineret „Cimbora”, în 2002 devine membrul Uniunii Tinerilor Scriitori, statutul său schimbându-se în membru de onoare. Tot din 2002 el este directorul cultural al Cafenelei Insomnia din Cluj-Napoca. Fiind gazda a două cenacluri literare (Seri literare în Insomnia şi Nepotu’ lui Thoreau – împreună cu poetul Ștefan Manasia), are o activitate însemnată în domeniul literaturii.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail