La Căminul Cultural din Sita Buzăului se execută lucrări de renovare atât în interiorul cât şi în exteriorul clădirii, acestea fiind începute în a doua jumătate a lunii martie.

Directorul instituţiei, Daniel Neagoe, ne-a spus că lucrarea este „destul de mărişoară”, iar pentru efectuarea ei a fost alocată suma de 68.000 lei de la bugetul local, bani care nu ajung,  darsperă să primească sprijin financiar şi din partea Consiliului Judeţean Covasna unde este depus un proiect de finanţare, în acest sens.

Până în prezent a fost schimbată tâmplăria şi s-au efectuat lucrări de renovare în interior, respectiv a fost schimbat tavanul şi-a fost montat un sistem de aerisire care să împiedice formarea condensului, s-a efectuat o lucrare de lărgire a sălii în vederea suplimentării numărului de locuri, cu aproximativ 80,şi a fost construit şi un balcon. În  exterior s-a înnoit acoperişul clădirii pe o suprafaţă de cca 550 mp şi, în prezent, se efectuază lucrări de izolare a unuia dintre pereţii laterali ai Căminului, unde se va face şi o terasă.

Daniel Neagoe a menţionat că lucrările trebuie finalizate cel târziu până la jumătatea lunii mai, deoarece, la două săptămâni după Sărbătoarea Paştelui, în sala nou renovată va avea loc o nuntă.„Dacă îl vedem renovat și zugrăvit în totalitate, Căminul de la Sita Buzăului supravețuiește singur, din propriile venituri, și nu mai are nevoie de bani de la bugetul local. Crăd că suntem una dintre cele mai căutate locații pentru organizarea de nunți”, ne-a spus Daniel Neagoe.

Maria Graur

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail