Liderul Alianţei Lege şi Ordine, Gheorghe Dinu, nu exclude posibilitatea de a candida la preşedinţia României la alegerile din 2014.

Prezent ieri la Sfântu Gheorghe cu prilejul constituirii filialei judeţene Covasna a Alianţei Lege şi Ordine (ALO), avocatul Gheorghe Dinu a declarat că se gândeşte să-şi depună candidatura la alegerile de anul viitor.

„Probabil voi candida”, a spus Gheorghe Dinu, menţionând că în accepţiunea sa preşedintele statului trebuie să întrunească în mod obligatoriu câteva condiţii, anume să fie competent, de bună credinţă, să aibă o „carte de vizită imaculată” şi să aibă viziune.

În context, a mai spus că un şef de stat trebuie să aibă capacitatea de a exploata informaţiile în timp util în interesul ţării, dar şi să fie un bun cunoscător al legislaţiei. Acesta a spus că în ultimii 23 de ani România a fost condusă de un inginer, un geolog şi un marinar, respectiv de Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi Traian Băsescu, şi consideră că e timpul ca în această funcţie să fie promovat un avocat. Printre altele a amintit că este fost general, că a lucrat în serviciile secrete şi este doctor în drept, prin urmare consideră că are calităţile şi experienţa necesare pentru a îndeplini corespunzător toate atribuţiile preşedintelui prevăzute de Constituţia României. De asemenea, a ţinut să puncteze că cele mai importante state ale lumii au la conducerea lor ofiţeri de contrainformaţii ori avocaţi.

Gheorghe Dinu a mai spus că Alianţa Lege şi Ordine se va înregistra ca partid politic cel mai probabil în toamna acestui an şi va avea o orientare de centru-dreapta, va pune accent pe respectarea legii, a statului de drept, pe educaţie şi asigurarea unui trai mai bun pentru cetăţeni. Acestei mişcări politice i s-au alăturat până acum intelectuali de marcă, scriitori şi academicieni, precum şi mulţi militari în rezervă şi retragere, a spus Gheorghe Dinu.

Filiala Judeţeană Covasna a Alianţei Lege şi Ordine va fi condusă de Gabriela Pipaş, de profesie economist, care va fi secondată de inginerul Constantin Macău, fost şef al Poliţiei economice.

Gheorghe Dinu a mai spus că în momentul de faţă Constituţia României nu ar trebui modificată, cu atât mai puţin în funcţie de anumite ‘interese de grup” şi s-a declarat adeptul respectării drepturilor tuturor minorităţilor naţionale.

„Alianţa Lege şi Ordine este primul susţinător al tuturor românilor indiferent de naţionalitate, care aplică o singură unitate de măsură pentru toţi cetăţenii români de bună credinţă. Este corect ca minorităţile să aibă şcoli, grădiniţe şi facultăţi în limba maternă”, a spus acesta.

Gheorghe Dinu a candidat ca independent la alegerile prezidenţiale din anul 2004.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail