Centrul de Cultură al Judeţului Covasna şi Consiliul Judeţean Covasna organizează Concursul „Caravana Concertelor 2013” ce are drept scop încurajarea şi sprijinirea ofertelor muzicale live de calitate, în cât mai multe localităţi covăsnene, facilitarea accesului la aceste oferte muzicale pentru publicurile de toate vîrstele precum şi descoperirea şi promovarea  interpreţilor şi formaţiilor muzicale de valoare, din judeţul nostru.

Potrivit organizatorilor, concursul se desfăşoară pe două secţiuni: Oferte/producţii muzicale destinate unui public format din copii de grădiniţă şi elevi de şcoală generală; producţii muzicale destinate unui public format din adulţi şi pensionari.

La prima secţiune pot participa formaţii, ansambluri muzicale şi artişti interpreţi, cu producţii muzicale destinate copiilor din categoria de vârstă mai sus menţionată. Repertoriul concurenţilor poate fi alcătuit din următoarele tipuri de piese pentru copii: prelucrări folclorice, piese inspirate din muzica populară, cântece populare, jocuri populare, melodii de dans, cântece pentru copii. Producţiile muzicale interactive vor beneficia de criterii de selecţie şi apreciere speciale. La cea de a doua categorie se pot înscrie  formaţiile şi interpreţii individuali care pot participa cu producţii muzicale retro, respectiv cu un repertoriu format din melodii din anii 70 sau din filme vechi.

Înscrierea în concurs se face pe baza următoarelor documente: fişa/formularul de înscriere, care poate fi luat de la sediul CCJC sau poate fi  descărcat de pe pagina web a instituţiei www.kultkov.ro; material video cu producţia/oferta muzicală pe care candidatul (formaţia/trupa/ interpretul individual) o va prezenta în concurs; repertoriul; riderul/ precizarea condiţiilor tehnice necesare pentru prezentarea scenică a  producţiei muzicale.  Documentele de înscriere trebuie depuse/transmise până la data de  30 aprilie a.c., ora 13.

Persoanele care doresc să ia parte la Concursul „Caravana Concertelor 2013”se pot înscrie  personal, prin depunerea dosarului la sediul Centrului de Cultură al Judeţului Covasna, între orele 9-15, sau  pot trimite dosarul prin postă la adresa: Centrul de Cultură al Judeţului Covasna, Sfântu Gheorghe 520008, Piaţa Libertăţii, nr.2.

Jurizarea participanţilor înscrişi în concurs va fi realizată de specialişti în domeniu, desemnaţi de Centrul de Cultură al Judeţului Covasna.

Câştigătorii fiecărei Secţiuni vor beneficia de un turneu de şapte concerte în judeţul nostru, organizat de Centrul de Cultură al Judeţului Covasna, care va asigura onorariul formaţiei/trupei/artistului interpret, cheltuielile de cazare şi de transport precum şi condiţiile tehnice/sonorizare.

Informaţii suplimentare despre concurs pot fi solicitate de la coordonatorul acestui proiect muzical, Babos Margit, la telefon: 0757-047712, e-mail [email protected].

Rezultatele concursului vor fi publicate pe pagina web a instituţiei: www.kultkov.ro. (M.D.C.)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail