Pe lângă comemorarea obişnuită a zilei de 15 martie ce avut loc vineri, la Sfântu Gheorghe, locuitorii municipiului reşedinţă de judeţ au luat parte şi la inaugurarea unui tablou panoramic situat în faţa hotelului Bodoc.

Într-un comunicat de presă transmis redacţiei noastre de către reprezentanţii Biroului de presă al Consiliului Judeţean (CJ) Covasna se menţionează că imaginile expoziţiei în aer liber din centrul oraşului au fost selectate dintre tablourile panoramice ale site-ului virtualisszekelyfold.ro şi reprezintă diferite locaţii ale Ţinutului Secuiesc, cum ar fi: Castelul Daniel de la Vârghiş, frescele bisericii reformate de la Mugeni, din scaunul Odorhei, precum şi scene celebre ale istoriei Ţinutului Secuiesc.

Potrivit sursei citate, vizitatorul paginii de internet a Ţinutului Secuiesc poate efectua o călătorie virtuală în diferitele locaţii ale acesteia, de parcă ar fi la faţa locului. Tamas Sandor, preşedintele CJ Covasna a apreciat, în discursul său festiv, că panorama sferică de 360 de grade, realizată de artista Daczo Eniko, este  fantastică.

„Unele imagini sunt considerate artistice de cei profesionişti, iar alte fotografii sunt apreciate de marele public. Toate acestea reprezintă doar un fragment al Ţinutului Secuiesc, într-o formă aproape palpabilă. (…) Am dori ca Ţinutul Secuiesc să devină o mândrie a tuturor, a secuilor, a maghiarilor şi a românilor deopotrivă, să fie mândri de acel Ţinut Secuiesc care ne înconjoară nu numai în formă fizică, care este accesibil nu doar în formă virtuală pe internet şi care se poate admira nu doar pe tablourile panoramice, ci este prezent ca un sentiment în adâncul sufletului nostru” – a spus Tamas Sandor. (M.D.C.)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail