În cadrul Proiectului privind incluziunea socială a romilor, Direcţia de Sănătate Publică Covasna, Compartimentul Promovarea Sănătăţii a desfăşurat, în cursul săptămânii trecute,  o serie de programe de educaţie sanitară dedicate elevilor Şcolii cu clasele I-VIII „Neri Szent Fulop din Sf.Gheorghe”, cu tema  „Prim Ajutor”, acestea fiind cuprinse în cadrul  Campaniei de informare – educare – comunicare.

Cu acestă ocazie  reprezentanţii DSP le-au vorbit copiilor despre resuscitarea cardio-pulmonară la copil; primul ajutor în caz de leşin; primul ajutor în caz de arsuri; primul ajutor în caz de epistaxis (sân­gerare nazală); primul ajutor în cazul traumatismelor şi politraumatismelor; primul ajutor în caz de înec; primul ajutor în caz de muşcături de insecte, animale sau șerpi precum şi despre trusa de prim ajutor. După finalizarea lecţiei ţinute  în sediul şcolii, copiii au efectuat o vizită  la sediul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Covasna, unde au fost întâmpinaţi de către managerul Torok Zsuzsanna îm­pre­ună cu echipa SAJ.

Astfel, elevii  Şcolii „Neri Szent Fulop” din Sf.Gheorghe au avut posibilitatea să vadă maşinile Ambulanţei, cu dotările aferente, şi să afle informaţii despre munca deose­bită pe care cei ce lucrează, zi şi noapte, la Serviciului Judeţean de Ambulanţă Co­vasna, o depun în slujba cetăţenilor. (M.D.C.)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail